Molitve i devetnice

Molitva za posvetu župe


"Majko Marijo, zoro spasenja, naša župa (ime patrona) danas se izručuje tvomu BezgrješnomSrcu. Primi nas pod svoju majčinsku zaštitu i vodi nas k svome Sinu Isusu, koji je svjetlo svijeta i jedini Spasitelj,naša nada i naš spas.

Gospodine Isuse,kao župa (ime patrona) u Duhu Svetom, posvećujemo se i izručujemo Tvom Presvetom Srcu. Neka postanemo sve predanije i svevjernija djeca nebeskog Oca.

Posvećujemo i predajemo ti sve župljane (naše župe), počevši od najslabijih, od još nerođene djece do bolesnika, invalida i staraca. Predajemo ti naše obitelji, našu djecu, našu mladež, samce. Osobito te molimo za neskladne, ranjene i razorene obitelji.Obazri se na mlade koji traže smisao života i na sve one koji se gube u najrazličitijim ovisnostima.

Pomozi nezaposlenima, osamljenima i očajnima. Molimo te za sve zalutale u našoj župi. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, primi sve imenovane u Srce svoje, a nas učini suradnicima svoga milosrđa.

Milosrdni Spasitelju, pred tobom obnavljamo svoju krsnu posvetu trojedinom Bogu: odričemo se grijeha, zavodljivosti zla i sotone. Vjerujemo sve što nam je objavio Bog i kako nas uči Katolička Crkva. Udijeli nam duha ljubavi da uzmognemo živjeti po Evanđelju, vršiti Tvoju zapovijed ljubavi prema Bogu i bližnjemu, Božje i crkvene zapovijedi, dostojno primati sakramente, osobito sakrament pomirenja i euharistije, te se ravnati prema nauku crkvenog učiteljstva.

Pomozi nam da budemo u snazi Duha Svetoga, Njegovih darova i Njegovih karizmi, da radosno osluškujemo Božji poziv, te mu se velikodušno odazovemo, sudjelujemo u novoj evangelizaciji i tako pridonosimo jedinstvu i rastu župne zajednice Sv.Blaža i sveopće Crkve.
Želimo se hraniti riječju Božjom i nebeskim Kruhom te redovitom molitvom. Tako ćemo, dobro pripremljeni, moći pobijediti svako zlo i uvijek izabrati život. Čuvaj nas u svim opasnostima te nas po zagovoru Majke Marije na kraju ovog zemaljskog hodočašća sretno dovedi u zagrljaj milosrdnog nebeskog Oca. Amen."

Opširnije...

Otvoren postupak za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića 28.2.2015.

Otvoren postupak za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

28.2.2015.

...

Nadbiskupskim delegatom imenovan je pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić, koji je je na kraju sjednice kazao da je ovo povijesni dan za Crkvu u Hrvata i Družbu Isusovu kojoj je pripadao o. Ante Gabrić. „Odsada se u javnosti o. Ante Gabrića može nazivati sluga Božji“, istaknuo je biskup Pozaić, te zaključio kako ovim činom otvaramo novo široko područje djelovanja u kojem svatko od nas može učiniti sve i ono malo više da čast koju o. Gabrić uživa u vjerničkom narodu bude potvrđena u Crkvi i čašću oltara.

...

Ponosno ističemo da je Kristov Stol svoje "Ono malo više" - već učinio ; ))) Hvala i ekipi iz Metkovića!

 

 

Časoslov Naroda Božjega

Časoslov!

Molimo zajedno s Crkvom diljem svijeta!

Devetnica bl. Ivanu Pavlu II i Svim Svetima

Ove godine kao duhovna priprava za Sve svete - ne samo Noć otvorenih crkvi, nego i čitava devetnica - između blagdana bl. Ivana Pavla II (22. listopada) i blagdana Svih Svetih (1. studenog)!

"Kristov Stol" u suradnji sa Zajednicom molitelja i štovatelja Božanskog milosrđa iz župe Sv. Josipa (info: Nada Caren,mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mob: 091-300-6688

Devetnica bl. Ivanu Pavlu II i Svim Svetima

Na 1. blagdan bl. Ivana Pavla II (!), 22. listopada, u suradnji sa Zajednicom molitelja i štovatelja Božanskog milosrđa iz župe Sv. Josipa (voditeljica: gđa Nada Caren), započinje nova velika devetnica na čast bl. Ivanu Pavlu II, i Svim svetima!

 

Opširnije...