Inicijalna obavijest za medije - Biciklistički maraton Metković - Skoplje - o. Ante Gabrića i sv. Majke Terezije 1-8.5.2019 - s nakanom što skorije beatifikacije sluge Božjega o. Ante Gabrića

Uz rođendan sluge Božjega, o. Ante Gabrića, 28.2.2019, Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa najavljuje novi biciklistički maraton, od Metkovića do Skoplja 1-8.5.2019, prigodom Papina pohoda Skoplju 7.5.2019, s nakanom što skorije beatifikacije o. Ante Gabrića i ciljem povezivanja Metkovića i Skoplja - rodnih gradova o. Gabrića i sv. Majke Terezije, pod geslom: "Siromaštvo - Blago Crkve". 
Maratonom će se obilježiti i 100. godišnjica rođenja sluge Božjega kard. Franje Kuharića, te 40. godina dolaska sestara Majke Terezije - Misionarki ljubavi u Zagreb, i 40. godina dodjele Nobelove nagrade za mir sv. Majci Tereziji. 
Tijekom boravka u Skoplju, planirano je sudjelovanje na susretu sa sv. Ocem, kao i postavljanje izložbe fotografija Zvonimira Atletića o suradnji o. Gabrića i sv. Majke Terezije u Domu kulture Kočo Racin. G. Zvonimir Atletić će biti službeni fotograf čitavog maratona. 
Biciklistički maraton Metković - Skoplje s nakanom što skorije beatifikacije sluge Božjega o. Ante Gabrića, Kristov Stol organizira u suradnji s Veslačkim klubom Neretvanski gusari iz Metkovića i katedralnom župom Skoplje. Više informacija na www.kristov-stol.hr i mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.