s. Lenka

Uskrsna čestitka s. Lenke 2017.

Postovani dobrocinitelji Kristovog stola!

 
Neka Uskrsli Isus koji je Zivot ispuni nase zivote Njegovom prisutnoscu da mozemo biti oni koji rade za Zivot, brane Zivot i potpomazemo sve ono sto ispunja zivote i daje im smisao. Hvala Vam sto Vasom pomoci mozemo pomagati nasoj djeci i mladima. Sretan i blagoslovljen Uskrs sa svim milostima koje nam daje Uskrsli Gospodin zeli i moli za sve Vas s. Lenka
 
 
17991574 946961842107001 4117016248345446476 o
 
17966047 946779325458586 291179959921803662 o
 
17917404 946962145440304 1674479837370420905 o
 
Zahvaljujemo i dragoj volonterki Magdaleni na slikama i nekoliko riječi dojmova i uskrsnog ozračja u Ekvadoru: 

Opširnije...

Sretan i blagoslovljen Božić!

25440172 2108055332787343 8072391811070055652 o

 

Dragi prijatelji i suradnici!

Hvala vam što vašim molitvama i donacijama omogućujete sretan Božić i u dalekom dijelu svijeta - malom ekvadorskom selu, na vrhu Andi! 

S. Lenka sa svoijm sestrama Zajednice Krista Misionara Molitelja i volonterkama iz Hrvatske (trenutno su tamo Suzana, Kristina, Vlatka...), Njemačke (Magdalena...) i drugim suradnicima, i uz vašu velikodušnu pomoć, velikim naporima, trudom, zalaganjem i prije svega neizmjernim pouzdanjem u Božju providnost i traženjem Božje volje za svako od preslatkih malih stvorenja, koje im je Bog poslao na brigu i skrb, sa svim životnim problemima i brigama, s kojima se svakodnevno susreću oni i njihove siromašne obitelji, u svakome od njih prepoznaje malog Isusa, svakome od njih približava i daruje malog Isusa, i zaštitu svete obitelji, sve nas povezujući u zajedničkom slavlju Božića, i pripadnosti zajedničkoj obitelji - čitavog čovječanstva, u slavljenju nepresušnog vrela novog Života!

Za Božić postanimo još bolji, još jednostavniji, još povezaniji - s onim Djetetom u nama! 

Za vašim obiteljskim, blagdanskim stolom, osjetite molitvu dječice iz dalekog Ekvadora, koji prije svakog svog skromnog obroka, mole baš za vas, svoje dobročinitelje! 

Osjetite blagoslov, kojeg vi donosite njima, a kojeg oni poput malog Isusa, tako višestruko umnažaju vama i vašim obiteljima! 

Pružimo si ruke, za našim velikim - Kristovim - stolom, zahvalimo Bogu jedni za druge, za sve što imamo, za sve što dijelimo, za sve što primamo - čudesno povezani - na različitim kontinentima, ali u istom duhu, u zajedničkoj Vječnosti! 

Feliz Navidad!

Drina sa suradnicima

 

Pozdrav od Vlatke - iz Ekvadora - Uz misijsku nedjelju

Dragi prijatelji i suradnici okupljeni oko našeg Kristova stola!
alt
Ne mogu vjerovat,ali prošla je još jedna godina i evo nas opet u mjesecu posvećenom misijama i novim dojmovima povratkom na ovo predivno mjesto,povratkom u Ekvador u zajednicu Krista Miosionara Molitelja.
            
Oduvijek sam znala da su misije moj život i zaista su čudni putovi Gospodnji,te mi je dao tu milost vratiti se u misije,među ove divne ljude i dječicu željnu pažnje i ljubavi.Dani su ispunjeni,a kako radim u kuhinji posla uvijek ima,ali i dovoljno ljubavi i strpljenja za sve potrebne.
                    
Počela je nova školska godina,nove obaveze sa nešto više od 200 djece od kojih neki dolaze sami,a neke dovodimo našim kombijem namijenjenim upravo za te potrebe. Trenutno imamo 25 djevojčica koje žive u našoj kući,u internatu.One dolaze najviše iz prašumskog djela Ekvadora gdje su završile osnovnu školu.U našem centru imaju obavezno doručak i ručak,koji im je prijeko potreban ponajviše za fizički razvoj.Nakon ispunjenih dnevnih školskih obaveza,nasmijane i site,ponovno ih vodimo njihovim kućama.
             
Od početka školske godine studenti katoličkog fakulteta dolaze 3 puta tjedno da našim djevojkama  pomognu što je to više moguće u njihovim školskim zadaćama.Zbog njihova nedostatka obrazovanja to je malo teže,ali uz puno truda i ljubavi,vjerujem da će im njihova pomoć uvelike dobro doći.Osim mene,časnim sestrama u njhovom nesebičnom davanju pomažu još i dvije volonterke.
                  
U ovom mjesecu u kojem posebno molimo za misijska zvanaja stvorimo jednu naviku davanja,ponajviše međusobne  ljubavi i pažnje,vremena i molitve,ali nažalost i onog materijalnog koje je neophodno za razvoj svakog djeteta.
Toplo preporučam u vaše molitve svu našu djecu,sestre koje vode ovaj centar i šire Božju riječ ,ali i sve nas volontere i one koji će to postati.

Svako dobro iz dalekog Ekvadora!!

alt

 

 

Uskrs 2013 - Pismo s. Lenke iz Ekvadora !

Dragi suradnici i prijatelji,

evo uz brojne obaveze Velikog Tjedna, naša s. Lenka Čović iz Ekvadora, uspjela je odvojiti vremena, kako bi nadahnutim uskrsnim pismom, zahvalila svima vama, koji mjesečno odvajate veće ili manje iznose kako biste pomogli dječici u njenom centru...Redovito mjesečno uspijemo skupiti preko 4000 kn, koje s. Lenka osobno preuzima na bankomatima u Ekvadoru, a čime su izravno pokriveni mjesečni troškovi za barem 40-ak dječice, što je uistinu velika pomoć...Pročitajmo zajedno njene riječi, istovremeno se pomolivši za nju i i čitavu ekvadorsku zajednicu:

"Postovani suradnici Kristovog stola!

Iskreni pozdrav i obilje Bozjeg blagoslova za Vas i Vase obitelji. Od srca zahvaljujem svima onima koji velikodusno pomazu kako bi mi mogli dati dorucak i rucak nasoj djeci u skoli i 30 djevojaka u domu, ukupno 250 ero djece. Molimo Gospodina da svakom od Vas obilato umnozi kako i Vi velikodusno dijelite.


U Velikom smo tjednu, kad slavimo Tajnu Bozje Ljubavi i sustinu Njegove Biti, Vjecni Bog koji je pocetak i nema kraja, Bog koji je Ljubav, nasa Nada, koji osmisljava i puni nas zivot usprkos problemima i poteskocama koje mozemo imati. On je Svijetlo Uskrsnog jutra koji nas ispunja neizmjernom radoscu jer nas je stvorio i otkupio iz Ljubavi i za Vjecnost.

Neka taj ponizni i jaki Isus koji nas nadahnjuje kao krscane da pomazemo i izgradujemo kulturu Ljubavi ucini nas vjernim svjedocima i misionarima Njegove zive prisutnosti medu nama. U ime sve nase djece s kojima molimo svaki dan za nase dobrocinitelje zelimo Vam sretan i blagoslovljen Uskrs zahvalna s. Lenka"

Pismo s. Lenke - uz misijski mjesec

img_5562

"Dragi suradnici Kristovog stola

Pozdrav u Gospodinu koji nam je prije svog Uzasasca na nebo rekao: “ Idite i ucinite sve narode mojim ucenicuma” Mt. 28,19;

Ovaj mjesec je mjesec kada se spominjemo na poseban nacin misija i misionara, moleci Gospodina za ustrajnost i snagu misionara i za nova zvanja koja ce navjestati Njegovu Rijec svim narodima. Navjestenje koje se cini propovijedanjem i djelom. Zahvaljujem svim onima koji svojim prilogom pomazu da mozemo dati dorucak i rucak 250 ero djece i mladih i tako im omoguciti zdravi fizicki i intelektualni razvoj.Uz to nasih 30 djevojaka koje se nalaze u domu Kardinal Stepinac” i potjecu iz razlicitih predjela Ekvadora. Svaka od njih sa razlicitim povjesnim iskustvima koji su ostavili duboki utjecaj na njihov zivot.

 

Opširnije...