s. Lenka

Pismo s. Lenke - studeni 2011

Postovani citatelji stranice Kristovog stola

Ima mjesec dana da je Drina na svom novom poslanju, i pratimo ju uvijek nasim molitvama da joj Gospodin udijeli obilje Bozjeg Blagoslova i da nas isto tako sve ima prisutne u molitvi pred Presvetim.

Iskreno zahvaljujem svima onima koji mjesecno pomazu svojim doprinosom da mozemo hraniti i skolovati 233 djece I djevojcica u nasem misijskom centru. Svako dijete ima svoju povijest puno puta bolna ali isto tako puna nade.

Nase dvije djevojcice Yensenia i Karin koje su u petom razredu osnovne skole dosle su iz Ekvatorijanske prasuma. Roditelji su 8u umrli i ostalo je jedanestero dijece. Najstaria sestra ima 28 koja je preuzela ulogu roditelja. Zive u nasem obiteljskom domu Kard. Stepinac gdje su zajedno sa ,njima 33 djevojcice koje dijele zajedno svoja sijecanja kao i svoje nade i projekcije u buducnost. Vecina od tih djevojcica nisu krstene I pokusavamo pripremiti ih za zivot odgajajuci ih u ljudskim I krscanskim vrednotama..

 

Vecina njh je iz Ekvatorijanske prasume gdje je vegetacija bujna i obilna. Nas dio je suh, pjescana zemlja, vegetacija su kaktusi  i bodljikava stabla u obliku kisobrana koji sluze kao sijena da se sacuva od sunca koje je direktno i przi..Okruzeni dubokim provalijama po svoj prilici kao poslijedica potresa zbog geoloske greske na kojem se nalazi sjeverne i juzna Amerika od Aljaske do Ognjene zemlje

 

Sve sto je Gospodin stvorio bilo je dobro tako i ova zemlja na prvi pogled neplodna. Posadili smo vise od 50 vocnih stabala i banane koje ne uspijevaju u Quitu koje je od nas udaljeno oko 15 kilometara kod nas uspijevaju a isto tako druge vrste voca koje uspijevaju u visokim Andama.

Bog je velikodusan, velikodusan sa svime sto je stvorio i poziva   da suradujemo i izgradujemo ovaj svijet ziveci i navjescujuci vrednote Njegova kraljevstva.

Poziva nas da otkrivamo Njegovu prisutnost u nevinom djecjem pogledu, u ljepoti kojom nam priroda govori bez rijeci o Stvoritelju, koji sve uzdrzava i prema cijem cilju je okrenuto i ide svako stvorenje. Neka nas Gospodin ucini Njegovim vjernim svjedocima u ovom povijesnom trenutku gdje nas je pozvao da budemo vijerni svjedoci Njegove radosne vijesti.

Ujedinjena u molitvi iskreno sve pozdravlja s. Lenka

PS.”Zetva je velika a poslanika malo”, zato ako ne uspijemo na vrijeme napisati do prvog petka molim vas imajte razumjevanja i strpljivosti.