Kontakt

"Kristov Stol"
Misijska Europska Inicijativa
Savski Gaj III, 8a
10000 ZAGREB
e-mail: kristov.stol@gmail.com
tel: 091-570-8604; 01-4646-583
facebook-logo 
Kristov Stol

IBAN/Žiro račun (PBZ): 
HR6723400091110433489

Neka Bog obilno blagoslovi svih 1203 trenutno aktivnih gostiju

Poslušajte radio spotove

O nama

Novosti u djelovanju Udruge!

7.10.2011, 1. petak

Poštovani suradnici i dobročinitelji ekvadorskih misija,

već neko vrijeme najavljujemo neke novosti u djelovanju Udruge, no najprije je trebalo sve organizirati, osmisliti, testirati, kako bismo vas danas na 1. petak listopada 2011 obavijestili o novom načinu prosljeđivanja vaših donacija s. Lenki...I obavijestima direktno iz misija, koje bi trebale stizati na našu web stranicu 1. petkom.

Kristov Stol za Ekvador

 

 

Prigodom kratkog boravka s. Lenke u Zagrebu, ovog ljeta, uspjeli smo s PBZ-om (gdje Udruga Kristov Stol ima svoj žiro račun za misijske donacije i dr. uplate) dogovoriti izdavanje novih korisničkih kartica za s. Lenku - VISA i COMNET kartica za izravan pristup žiro računu Udruge Kristov Stol...U međuvremenu su kartice poslane i sretno stigle u Ekvador, te smo testirali njihovo uspješno djelovanje...

Naime, sada s. Lenka može sama direktno na bankomatima u Ekvadoru podizati vaše kunske uplate - u njihovoj tamošnjoj valuti - američkim dolarima, bez potrebe za posredovanjem i dodatnim transakcijama...

Isto tako putem Comnet kartice, i laptopa može u svakom trenutku provjeriti stanje računa, i pristigle uplate (ovaj mjesec je prikupljeno 300 dolara)...Time ona postaje 1. hrvatska misionarka u svijetu, koja koristi sve prednosti nove bankarske tehnologije i PBZ usluga, za primanje Vaših donacija i raspolaganje njima za potrebe prehrane indijanske dječice u svom centru, kojih je sada već 203 i sestre svakodnevno svojim kamionom odlaze po sve njih, omogućuju im uz solidno obrazovanje i njegu, i dva besplatna obroka dnevno, i poslije nastave ih vraćaju doma, a tu su i 33 djevojke koje i žive u centru sa sestrama Zajednice Krista Misionara Molitelja...O čemu i s. Lenka piše u svom pismu poslanom 1. petka u listopadu. Ako bude moguće svaki 1. petak će neka od sestara napisati novosti o njihovu radu, naši suradnici će to prevesti sa španjolskog, i vi ćete to moći pratiti u novoj rubrici - Misije/S. Lenka (zadnji tab desno na web stranici)

Također moguća je komunikacija sa s. Lenkom putem mail adrese:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

za provjeriti detalje o pristiglim uplatama, dobiti informacije o novostima u njihovu misijskom centru, fotografije dječice i dr.Treba paziti da se ne šalju cirkularne poruke i mailovi veće težine, te da ih se zbog svih obaveza ne opterećuje s previše mailova, već samo kratki i konkretni upiti i informacije.

Najjednostavniji je taj izravni kontakt sa s. Lenkom i njenom Zajednicom, bez potrebe za dodatnim posredovanjem. Na taj način moguće je ostvariti i dogovoriti kumstvo za neko od djece za čitavu godinu, ili i dalje financijski pomagati na mjesečnoj osnovi.

Jedina poteškoća je što sestre zbog obima posla ne mogu često kontaktirati putem maila i svakodnevno odgovarati na upite, te treba strpljivo pričekati da one tih nekoliko puta mjesečno stignu pregledati svu pristiglu elektroničku poštu i odgovoriti.

Najvažniji je duhovni i molitveni kontakt, uz financijsku podršku gdje je moguće.

Zahvaljujemo na svemu što ste do sada činili za malu zajednicu na vrhu Andi, i što ćete potaknuti i druge da se uključe u ovu lijepu humanitarnu misiju, i tako i sami postanu misijski suradnici i pomoćnici. Neka Bog blagoslovi sva vaša dobra djela. A maleni Indijanci u Zajednici Krista Misionara Molitelja, koju vodi s. Lenka Čović ionako svakodnevno mole za svakoga od vas, i sve vaše potrebe i nakane.

Običnu poštu, čestitke, pisma i dr. moguće je slati na njihov poštanski pretinac:
s. Lenka Covic
Comunidad Cristo Misionero Orante
A.A. 17-21-93
Quito
Ecuador
South America

 
 
home