Kontakt

"Kristov Stol"
Misijska Europska Inicijativa
Savski Gaj III, 8a
10000 ZAGREB
e-mail: kristov.stol@gmail.com
tel: 091-570-8604; 01-4646-583
facebook-logo 
Kristov Stol

IBAN/Žiro račun (PBZ): 
HR6723400091110433489

Neka Bog obilno blagoslovi svih 211 trenutno aktivnih gostiju

Poslušajte radio spotove

O nama

Drinske mučenice - nove blaženice

Drinske mučenice

NOVO!!! Dirljiva pjesma o Drinskim mučenicama

S Kristovim Stolom na Beatifikaciju u Sarajevu 24.9.2011

 

   

Kćeri Božje Ljubavi - Pripreme za beatifikaciju

NOVO!!!

Polazak iz Zagreba je u subotu 24.9. u 02:00 sata ujutro, s autobusnog kolodvora, peron 504.  

Dolazak u Vrhbosnu je predviđen oko 7:30 sati.

Svečano misno slavlje s početkom u 11 sati predvodit će izaslanik Svetog Oca pape Benedikta XVI., prefekt Kongregacije za proglašenje svetih kardinal Angelo Amato.

Polazak iz Vrhbosne je u 16:30 sati, a dolazak u Zagreb isti dan oko 23:00 sata.

Zainteresirani se mogu prijaviti na sljedeći e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mobitel 091/724 00 66.

 

Zagreb, (IKA) - Predstavljanje knjige don Ante Bakovića "Druže pope, u ime zakona – izlazi iz groba" održat će se u petak 16. rujna u 19 sati u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a, u Zagrebu.
Knjigu će predstaviti biskupski vikar Banjolučke biskupije mons. dr. Anto Orlovac, Damir Borovčak i autor knjige.
Nakon predstavljanja knjige bit će prikazan dokumentarni film Federalne televizije BiH i redateljice Marine Knežević "Drinske mučenice".

Pismo organizatora g. Grbeše:

U Vrhbosni (Sarajevu) održat će se u Olimpijskoj dvorani Zetra (Koševsko brdo) u subotu, 24. rujna 2011., beatifikacija Drinskih mučenica, pet časnih sestara iz Družbe Kćeri Božje Ljubavi: s. Jula Ivanišević – Hrvatica, s. Berchmana Leidenix – Austrijanka, s. Krizina Bojanc – Slovenka, s. Antonija Fabjan – Slovenka, i s. Bernardeta Banja – Hrvatica, porijeklom Mađarica.

Svečano misno slavlje s početkom u 11 sati predvodit će izaslanik Svetog Oca pape Benedikta XVI., prefekt Kongregacije za proglašenje svetih kardinal Angelo Amato.

Kao što jemons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački izrekao u jednoj od svojih homilija u zagrebačkoj katedrali, nacionalna raznolikost zajednice svjedočila je duboku istinu snage evanđeoske ljubavi u zajednici Svete katoličke vjere.

No, iznad duhovnog aspekta ove manifestacije, prisutnost što većeg broja Hrvata iz Hrvatske važna je i zbog solidarnosti i ljubavi, koje bismo trebali svakodnevno iskazati prema hrvatskoj braći u Bosni i Hercegovini, čiji su položaj u svakom pogledu, kao i vjera u Svevišnjega, sve više ugroženi. Ova beatifikacija pridonijet će i širenju istine o zbivanjima tijekom Drugog svjetskog rata na ovim prostorima.

Stoga vas pozivam da se pridružite ovom važnom hodočašću organiziranom u suradnji s udrugom „Kristov stol“ (http://kristov-stol.hr), a uz pratnju duhovnika.

Polazak iz Zagreba je u subotu u 02:00 sata ujutro. Bit će malo naporno, ali svakako posebno blagoslovljeno! Nakon euharistijskog slavlja imat ćete slobodno vrijeme za razgledavanje ljepota Vrhbosne.

Dolazak u Vrhbosnu je predviđen oko 7:30 sati. Polazak iz Vrhbosne je u 16:30 sati, a dolazak u Zagreb isti dan oko 23:00 sata.

Ljubazno vas molim da mi što prije potvrdite vaše sudjelovanje. Zainteresirani se mogu prijaviti na sljedeći e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mobitel 091/724 00 66.

Putovanje u organizaciji Fijaker-prom košta 160,00 kn po osobi. Novac možete dostaviti g. Grbeši (dogovor na gornje kontakte) ili uplatiti na žiro račun udruge „Kristov stol“ Žiro : račun 2340009-1110433489 sa naznakom za hodočašće u Vrhbosnu.

Pozdrav u Kristu!

Claude Grbeša

 
 
home