Kontakt

"Kristov Stol"
Misijska Europska Inicijativa
Savski Gaj III, 8a
10000 ZAGREB
e-mail: kristov.stol@gmail.com
tel: 091-570-8604; 01-4646-583
facebook-logo 
Kristov Stol

IBAN/Žiro račun (PBZ): 
HR6723400091110433489

Neka Bog obilno blagoslovi svih 1052 trenutno aktivnih gostiju

Poslušajte radio spotove

Vijesti iz crkve

20. listopada - Dan molitve Hrvata u Sloveniji

Preporučamo:

Dan molitve Hrvata u Sloveniji

i susret s varaždinskim biskupom Mrzljakom

uoči Svih Svetih i Dušnog dana

MARIBOR -TEZNO - PTUJSKA GORA

nedjelja, 20. listopada 2013

PROGRAM:


 

7:00 - polazak ispred Dvorane Lisinski

9:30 - dolazak u Maribor

10:00 - središnje misno slavlje u crkvi sv. Alojzija Gonzage - koncelebrirana Sveta Misa koju predvodi biskup Mrzljak, u zajedništvu sa celjskim biskupom msgr. Stanislavom Lipovšekom, aktualnim administratorom Mariborske nadbiskupije.

Pjevanje će predvoditi katedralni zbor Varaždinske katedrale Chorus liturgicus pod ravnanjem maestra Višeslava Jaklina.

11:30 - molitva za sve pokojne, posebice za nevine žrtve na novom mariborskom groblju Tezanska Dobrava - uz Memorijalni centar

12:30 - slobodni izbor za: zajednički ručak i druženje s biskupom Mrzljakom  - Gurmanski hram (Menu sadrži: 2 vrste juha; svinjski odrezak u umaku;restani krumpir i riža; salatu i desert, ponuđeno piće na stolu i kavu  - cijena ručka - 15 E ili 110 kn)

- ili slobodno vrijeme za šetnju i razgled grada

16:00h - okupljanje i odlazak prema Ptujskoj gori

16:30 - posjet Gospinu svetištu na Ptujskoj gori, susret sa fratrima minoritima (konventualcima), obilazak svetišta, molitva sv.krunice i osobne pobožnosti

17:30 - polazak prema Zagrebu

18:00 - kraće zaustavljanje i molitva kod crkve Muke Isusove i spomen-obilježja na Maclju

19:30 - povratak u Zagreb

Cijena putovanja bez ručka: 70 kn

Cijena putovanja s ručkom: 180 kn (uz predbilježbe)

Domaćini:  vlč. Marko Zadravec, dušobrižnik & Misijski-pastoralni odbor HKM ALOJZIJE STEPINAC: MARIBOR-Velenje-Lendava

Suorganizatori: Hrvatsko žrtvoslovno  društvo Zagreb i Varaždin & HKD Maribor & HD Ljubljana

Informacije i prijave:

Hrvatsko žrtvoslovno društvo (www.viktimologija.com.hr):

mob: 091-7255-746 (Željko Tomašević), 098-318-842 (Ante Beljo)

Fotoreportaža iz 2012

Iz propovijedi biskupa Mrzljaka 2012. g: »Dragi naši pokojnici koji ste ovdje stradali negdje u proljeće i ljeto 1945. godine, o vama nemamo podatke. Ne znamo datum vaše smrti, ne znamo koliko ste imali godina. Znamo po iskopanim kostima i nekim predmetima da su neki od vas bili vojnici, neki su bili djeca, među vama bilo je žena, pronađeno je mnoštvo civilnih predmeta: križeva koje ste nosili oko vrata, krunica koje ste tih dana žarko molili, vjenčanih prstena kojim ste označili bračnu vjernost i jedinstvo, a mnogi od vas bili su nasilno rastavljeni i odvođeni u nepoznato... Ovdje su mnogi zauvijek ostali vraćajući se iz Bleiburga prema hrvatskoj granici, prema Macelju kraj Krapine gdje su opet mnogi završili svoje zemaljsko putovanje. Oni koji su proživjeli taj, kako ga nazivamo, križni put nisu se jedno vrijeme usudili ni pisnuti o strašnim zločinima. "

HRVATSKA KATOLIČKA MISIJA kard. Alojzije Stepinac - Maribor vas poziva na:

 

DAN MOLITVE UOČI SVIH SVETIH I DUŠNOG DANA

U HKM ALOJZIJE STEPINAC U MARIBORU

 

Na Misijsku nedjelju, 20. listopada 2013., Hrvatsku Katoličku Misiju bl. Alojzija Stepinca u Mariboru, pohodit će varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak u zajedništvu sa celjskim biskupom msgr. Stanislavom Lipovšekom - administratorom Mariborske nadbiskupije.  Svoj pastirski pohod biskup Mrzljak iskoristit će također za susret s vjernicima Katolicima u Sloveniji, koji nedjeljom dolaze na svetu misu na hrvatskom jeziku. Stoga će se kao i svake godine unutar Misije održati već tradicionalni DAN MOLITVE uoči Svih Svetih i Dušnog dana.

Program započinje svečanom svetom misom u Mariboru s početkom u 10.00 sati u crkvi svetog Alojzija Gonzage na Koroškoj cesti 1. Nakon svete mise u Mariboru, program se nastavlja zajedničkom molitvom i paljenjem svijeća u znak kršćanskog spomena za sve nevine žrtve totalitarnih režima na novom mariborskom groblju Dobrava, u blizini Tezanskog Gozda, u Memorijalnom centru s početkom u 11.30 sati.

U 16.15 sati polazak iz Maribora u marijansko svetište na Ptujskoj gori. U 17.00 sati zajednička pobožnost hodočasnika u Bazilici, te susret sa franjevcima konventualcima.

 

HKM  kard. Alojzije Stepinac – Maribor

Ljubljanska cesta 13, 2000 Maribor, Slovenija

vlč. Marko Zadravec, dušobrižnik

 

 

Hrvaška katoliška misija kard. Alojzije Stepinac - Maribor vas vabi na:

 

DAN MOLITVE OB PRAZNIKU VSEH SVETIH IN DNEVU VSEH VERNIH DUŠ

V HKM ALOJZIJA STEPINCA V MARIBORU

 

Na misijonsko nedeljo, 20. oktobra 2013., bo Hrvaško Katoliško Misijo blaženega Alojzija Stepinca v Mariboru obiskal varaždinski škof msgr. Josip Mrzljak skupaj s celjskim škofom msgr. Stanislavom Lipovškom - administratorjem Mariborske nadškofije. Svoj pastirski obisk bo škof Mrzljak izkoristil tudi za srečanje s katoliškimi verniki v Sloveniji, ki ob nedeljah obiskujejo sveto mašo v hrvaškem jeziku. Kot vsako leto do sedaj, se bo tudi letos znotraj misije odvijal tradicionalni DAN MOLITVE ob prazniku vseh svetih in dnevu vseh vernih duš.

Program se bo začel s svečano sveto mašo v Mariboru, s pričetkom ob 10.00 uri v cerkvi sv. Alojzija Gonzage na Koroški cesti 1. Po maši se program nadaljuje s skupno molitvijo in prižiganjem sveč v znak krščanskega spomina na vse nedolžne žrtve totalitarnih režimov na mariborskem pokopališču Dobrava, v bližini Tezenskega gozda, v Spominskem centru z začetkom ob 11.30 uri.

U 16.15 sati polazak iz Maribora u marijansko svetište na Ptujskoj gori. U 17.00 sati zajednička pobožnost hodočasnika u Bazilici, te susret sa franjevcima konventualcima.

 

HKM  kard. Alojzije Stepinac – Maribor

Ljubljanska cesta 13, 2000 Maribor, Slovenija

vlč. Marko Zadravec, dušobrižnik

 

 
 
home