Kontakt

"Kristov Stol"
Misijska Europska Inicijativa
Savski Gaj III, 8a
10000 ZAGREB
e-mail: kristov.stol@gmail.com
tel: 091-570-8604; 01-4646-583
facebook-logo 
Kristov Stol

IBAN/Žiro račun (PBZ): 
HR6723400091110433489

Neka Bog obilno blagoslovi svih 314 trenutno aktivnih gostiju

Poslušajte radio spotove

Adventska događanja

Sretan i blagoslovljen Božić!

Dragi prijatelji, dobročinitelji i suradnici Kristova Stola,

i misijskog centra s. Lenke u Ekvadoru!

Hvala vam što ste i ove godine svojim molitvama, donacijama i duhovnom povezanošću, činili tešku svakodnevicu ekvadorskog života na Andama, lakšom i ugodnijom...Hvala vam što ste se odricali, i u našim kriznim vremenima,

kako bi jednostavni, siromašni Indijanci, i njihova dječica, s druge strane oceana, živjeli barem malo bolje...

Hvala vam što ste u svakom od te male dječice, i njihovim roditeljima, prepoznali malog Isusa, i svetu obitelj!

Hvala vam što ste prepoznali jednostavnost Božića, u jednostavnosti jaslica, iskrenosti i jednostavnosti njihovih srca,

i svojom dobrotom i ljubavlju nahranili ih, kao - majčinim mlijekom...I barem malo pomogli s. Lenki i njenoj zajednici Krista Misionara Molitelja, u njihovom zahtjevnom trudu, oko popravljanja i unapređenja siromašne sredine u kojoj žive.

Uz našu Vlatku, koja pomaže svojom prisutnošću, velikodušnošću i kuharskim umijećem, u centru s. Lenke, nalazi se još nekoliko djevojaka iz raznih krajeva Hrvatske, koje sve od srca pozdravljamo, i čestitamo na velikodušnosti, i žrtvi - da ovaj Božić, provode daleko od svojih, a opet  - nekako među svojima, nasljedujući Isusov put, jedini pravi put...

U kojem "Sam sebe oplijeni uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu..." (Fil 2, 7-8)

Nastavimo i mi svi zajedno tim putem, u smjeru Betlehema, u smjeru Ekvadora, u smjeru Neba, u smjeru blagoslovljene budućnosti za svakoga od nas, naše obitelji, naše kolektive, zajednice, društva i čitavo čovječanstvo, sa svakim novim danom, u čitavoj Novoj godini - i sada i vazda i u vijeke vjekova amen!

Neka nam je svima u duhovnoj, molitvenoj i radosnoj povezanosti, sretan i blagoslovljen Božić!

Od srca,

Drina Ćavar

(upravo pristigle blagdanske novosti i čestitke direktno iz Ekvadora i s. Lenkine Zajednice Krista Misionara Molitelja)

Još jednom velika hvala svim dobročiniteljima! Sada nas ima već 50-ak s redovitim mjesečnim uplatama - sa svakih 100 kn - jedno dijete ima osigurano sve potrebno za mjesec dana u centru s. Lenke! Sada je tamo preko 300 djece, i oko 30-ak djevojaka u internatu, nekoliko hrvatskih volonterki i 10-ak časnih sestara Ekvadorki, na čelu sa našom s. Lenkom, oni se tamo svakodnevno zajedno sa dječicom mole za sve nas, za sve dobročinitelje! Uključimo i mi njih u naša blagdanska slavlja i molitve!)

 
 
home