Kontakt

"Kristov Stol"
Misijska Europska Inicijativa
Savski Gaj III, 8a
10000 ZAGREB
e-mail: kristov.stol@gmail.com
tel: 091-570-8604; 01-4646-583
facebook-logo 
Kristov Stol

IBAN/Žiro račun (PBZ): 
HR6723400091110433489

Neka Bog obilno blagoslovi svih 67 trenutno aktivnih gostiju

Poslušajte radio spotove

Glazbeni festival

2. Stepinčeva Krunica 2011 - obavijest za medije

Festival moderne duhovne glazbe "Stepinčeva Krunica" 2011.

alt


Putem natječaja odabrano je dvanaest novih skladbi posvećenih molitvi sv. krunice, molitvi za domovinu, te hrvatskim svećenicima, blaženicima i misionarima, za Festival moderne duhovne glazbe Stepinčeva Krunica 2011, u subotu 1. listopada, kojim se i ove godine želi obilježiti godišnjica Stepinčeve beatifikacije, na početku listopada, mjeseca krunice i mjeseca posebno posvećenog misijama i misionarima

2. festival moderne duhovne glazbe "Stepinčeva Krunica" 2011. održat će se u Domu kulture, Marija Bistrica u subotu 1. listopada u organizaciji civilne udruge Misijska Europska Inicijativa "Kristov Stol".

Festival počinje u 19.30 sati u dvorani Doma kulture Marija Bistrica, a ulaz je slobodan. Festivalu će prethoditi večernja sv. misa u bistričkom svetištu s početkom u 18 sati, te molitva sv. krunice za Stepinčevu kanonizaciju, u 17.30h, na otvorenom, pred oltarom njegove beatifikacije.

Putem natječaja odabrano je dvanaest novih skladbi posvećenih molitvi sv. krunice, molitvi za domovinu, te hrvatskim svećenicima, blaženicima i misionarima.

Umjetnički ravnatelji festivala su Antonio Tkalec i Agneza Levanić. Na ovogodišnjoj "Stepinčevoj Krunici" nastupit će

Anita Nježić (Krapina)

Anita Vincek (Varaždin)

Augustin Kujundžić Ago (Runović)

Danijel Dani Leko (Slavonski Brod)

Dragutin Hrastović (Laz - Marija Bistrica)

Ivo Šeparović (Blato - Korčula)

Ženska vokalna grupa Jurjevke (Gornja Stubica)

Matija Martinčević (Maruševec)

Veronika Jambrek (Brestovec Orehovički)

VIS Adonai (Slavonski Brod)

Zoran Goman (Vinkovci)

Gost festivala: Antonio Tkalec (Varaždin)

 
Nakon festivala, sljedeće 4 listopadske subote (8, 15, 22 i 29. listopada), u suradnji s hrvatskim planinarskim društvom "Stanko Kempny" i Pokretom krunice za obraćenje i mir, slijedi hodočašćenje žive krunice zagrebačkim župama, i molitva sv. krunice prema trasi planinarskog Stepinčevog puta od Sv. Nedjelje, preko Remetinca, Sigeta, Corpus Domini, Gornjeg Vrapča, Šestina, Remeta do katedrale, svake subote u duhovnoj povezanosti s našim misionarima na drugom kontinentu, uz posebne molitvene nakane za hrvatsku domovinu i za Stepinčevu kanonizaciju.

Stepinčeva Krunica 2011, kao i prošle godine završit će manifestacijom Noć otvorenih crkvi, uz kulturne programe, euharistijsko klanjanje i mogućnost ispovijedi u zagrebačkoj katedrali i drugim crkvama diljem Hrvatske u pon 31.10, uoči Svih Svetih.