Kontakt

"Kristov Stol"
Misijska Europska Inicijativa
Savski Gaj III, 8a
10000 ZAGREB
e-mail: kristov.stol@gmail.com
tel: 091-570-8604; 01-4646-583
facebook-logo 
Kristov Stol

IBAN/Žiro račun (PBZ): 
HR6723400091110433489

Neka Bog obilno blagoslovi svih 597 trenutno aktivnih gostiju

Poslušajte radio spotove

Glazbeni festival

13. godišnjica Stepinčeve beatifikacije

Pastoral mladih o bl. kard. Stepincu i godišnjici beatifikacije

"Zbog uzorna života te hrabrog podnošenja nepravdi i progonstva, papa Pio XII. imenovao ga je kardinalom. Stepinac je preminuo 10. veljače 1960. sa svijećom u rukama, koju je blagoslovio za sebe tjedan dana prije na blagdan Isusova prikazanja u hramu te molitvom na usnama “Budi volja tvoja”. Blaženim ga je proglasio papa Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici na današnji dan prije 13 godina."

"Odabire Mariju Horvat, djevojku koja je redovito dolazila na misu i pjesmom slavila Boga, i piše joj pisma, u kojima otkriva zrelost u shvaćanju predbračne čistoće i smisla obitelji, navodeći citate iz Biblije i knjige "Nasljeduj Krista". Marija, vidjevši njegova duboka nadnaravna razmišljanja i očekivanja, smatra da to neće moći ispuniti i otkazuje ženidbu. Stepinac piše da tu noć nije mogao spavati, no ujutro ipak pobjeđuje njegova jaka volja.

Nakon susreta s bivšim ravnateljem sjemeništa Alojzije 1924. godine ipak odlučuje postati svećenikom. Tri tjedna trajala je duhovna borba u Alojziju i u ispovijedi kod svog ispovjednika shvaća da je svećeništvo njegov životni poziv. Dotadašnji nemir zamjenjuju radost i mir."

 
 
home