Izvješće za medije - 3. Obiteljska biciklijada sv. Ivana Pavla II.

U subotu, 14. rujna 2019, u organizacji Kristova Stola - Misijske Europske Inicijative, održana je 3. Obiteljska biciklijada sv. Ivana Pavla II, u spomen na 25 godina njegova 1. dolaska u Zagreb i Hrvatsku, i kao sjećanje na sve njegove pohode Hrvatima u Hrvatskoj i BiH, pod Stepinčevim geslom, koje je ujedno bilo i geslo 1. Papina pohoda: "U Tebe se, Gospodine, uzdam". 

WhatsApp Image 2019 09 14 at 20.07.34

Biciklijada je održana pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, te je najavljena i dvodnevnim projekcijama na Zagrebačkim fontanama, 10 i 11. rujna, na iste datume kada je sv. Ivan Pavao II. 1994 pohodio Zagreb i Hrvatsku. 
Medijski pokrovitelji bili su Hrvatska katolička mreža i Hrvatski katolički radio, te Laudato TV, čiji djelatnici su došli kamerama, uz izjave organizatora i sudionika, popratiti sam start, početni blagoslov, kao i prolazak Bundekom i dolazak na cilj u Mičevcu, a sve je svojim fotografijama obilježio i g. Zvonimir Atletić, poznat po svojim fotografijama sv. Majke Terezije i o. Ante Gabrića. 
 
Startalo se iz 2 smjera - sa zagrebačkog hipodroma, gdje se i odvio taj velebni suret Hrvata s Papom, i ispred župe bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici, prema trasi koju je još 2011. prema ideji Kristova Stola, osmislio g. Darko Štefanec iz stef.hr. 
 
WhatsApp Image 2019 09 14 at 09.16.44
 
Uz prekrasno sunčano vrijeme, i vrsne redare - suradnike Kristova Stola, sudionike ranijih biciklijada, biciklijade.com iz smjera Zagreba, odnosno Vgturteam iz smjera Velike Gorice, odaziv sudionika - zagrebačkih obitelji s djecom je bio veliki, a s najvećim žarom i radošću odazvali su se najmlađi sudionici, te je iz Zagreba krenulo 80ak biciklista, većinom male djece sa svojim roditeljima, najviše iz obiteljske zajednice župe bl. Alojzija Stepinca i udruge Stepinčeva Savica, a iz Velike Gorice njih 20-ak, većinom obitelji župe bl. Alojzija Stepinca, pod vrijednim redarskim okom dečkiju iz VGtur team-a i naših dragih policajaca, koji su motorima i automobilima iz oba smjera, štitili naše kolone malih biciklista hodočasnika, zaustavljali promet po potrebi, i svojim rotirkama posebno veselili ove važne delegacije malih biciklističkih hodočasnika, koji su za ovu prigodu svi dobili lijepe majice Kristova Stola s Papinim likom, brojkom 25 i geslom biciklijade: "U Tebe se Gospodine, uzdam!". 
 
WhatsApp Image 2019 09 14 at 17.40.47 
Za medicinsku pratnju ponudili su se župljani Trnjanske Savice, bračni par Edvina i Mirko Karačić, koji su sudjelovali sa svojih sedmero djece, od kojih su starija djeca i odvozila cijelu trasu na biciklima, a mlađa su bila s roditeljima, liječnicima u njihovu kombiju u pratnji. U dodatnom vozilu oko cijele trase posebno se brinuo Darko Štefanec iz stef.hr.
 
A posebni duhovni redari bile su i sestre klarise iz Mikulića, koje su nas pratile svojim molitvama, kao i karmelićanke iz Marije Bistrice, koje su duhovna pratnja svih naših događanja.
 
WhatsApp Image 2019 09 13 at 19.43.16
 
Grupu iz Velike Gorice blagoslovio je novi mladi župnik vlč. Luka Brešić, te su oni na svojoj trasi od 10-ak kilometara, laganim tempom, posjetili najprije drvenu kapelu Ranjenog Isusa, a zatim se kratko zadržali oko lijepe drvene kapele Sv. Barbare u Velikoj Mlaki, gdje su im suradnici župnika vlč. Kufrina ispričali o povijesti kapele i njihovoj župi. 
Ova grupa je prva stigla do Mičevca, gdje su ih ispred doma kulture dočekali članovi KUD-a Mičevec, i priredili im srdačan doček i dobrodošlu okrepu.
 
Višestruko brojniju grupu iz Zagreba, kod hipodroma blagoslovio je novi župnik župe Kajzerica vlč. Željko Nestić, obratio se sudionicima prigodnim riječima, te poveo krasnu Papinu pjesmu: Krist na žalu. 
Sudionike je u ime organizatora Kristova Stola, pozdravila predsjednica Drina Ćavar, dok je Ksenija Kulić iz biciklijade.com dala tehničke smjernice o prometnim pravilima, načinu vožnje u koloni, obaveznim kacigama i praćenju ritma najmanjih sudionika - od 5-6 godina, koji su se hrabro svrstali na čelo kolone odmah iza policijskih motorista i Ksenije. 
 
WhatsApp Image 2019 09 14 at 20.07.46
 
Ova grupa posjetila je najprije kapelu sv. Josipa Radnika i Anđela Čuvara na Bundeku, gdje su ih posebno dočekali, pozdravili i proveli kroz park djelatnici Bundeka, dok su g. Josip i Ante Marković predstavili kapelu, pomolili se zajedno s biciklistima, te prije samog oproštaja, pokazali dječici kako ovdje svako podne veselo zvoni zvono u drvenom tornju kapele, i sada iznimno već ujutro pozdravili i ispratili sudionike glasnom zvonjavom. 
 
U nastavku smo posjetili novozagrebačke župe svetih Evanđelista: sv. Ivan Utrine, sv. Luka Travno i sv. Matej Dugave. U svakoj su nas dočekali mladi župnici: vlč. Ivica Šturlić na Utrinama, vlč. Darko Bručić Pavuk  u Travnome,  i vlč. Vjekoslav Jakopović u Dugavama, te kratko predstavili svoje župe i župne aktivnosti. 
U Utrinama smo se zajednički, sa župnikom, slikali kod kipa voljenog kardinala Kuharića, utemeljitelja više novozagrebačkih župa, u Travnome nas je uz druženje sa župnikom i župljanima, dočekala i dobrodošla okrepa, a posebno je dirljiv bio susret sudionika s Trnjanske Savice s njihovim bivšim župnikom vlč. Jakopovićem, koji je i krstio većinu malih sudionika u vrijeme dok je tamo bio župnik. 
U drvenoj kapeli sv. Marka na Jakuševcu dočekao nas je župnik vlč. Josip Kidjemet i ukratko predstavio župu i prekrasnu drvenu kapelu sv. Marka iz 1832. koja je zaštićeno kulturno dobro. 
Nastavili smo prema Mičevcu i sv. Benediktu, gdje su se susreli i izgrlili sudionici obiju trasa, na veliko veselje svih sudionika, i zahvalnost Bogu, uz pozdrave dobrodošlice i okrepu s članovima KUD-a Mičevec i g. Vladimirom Štarkeljem. 
 
Sv. misu služili su vlč. Josip Kidjemet i aktualni župnik bl. Alojzija Stepinca iz Trnjanske Savic, vlč. Antun Vukmanić, koji je specijalno za ovu prigodu došao priljučiti se sudionicima iz svoje župe i drugim biciklistima, koji su svi vozili i na nakanu što skorije kanonizacije kard. Stepinca, i 
obilježili 20. godišnjicu župe bl. Stepinca na Savici, s nakanom za što skoriju izgradnju njihove župne crkve, te su organizatori iz Kristovog Stola, u programu nakon sv. mise i dodatnim nagradnim aktivnostima i natjecanjima za djecu sudionike, dali prigodu i sudionicima iz udruge Stepinčeva Savica da se kratko predstave. 
 
Biciklijada je bila uistinu veliki blagoslov za sve sudionike, suradnike, sve koje smo putem sretali, i osijećamo da su sv. Ivan Pavao II. i bl. Alozije Stepinac čitavim putem bili s nama, te da će i sve naše nakane uskoro biti uslišane. 
 
 
Drina Ćavar
(091-570-8604) 

Projekcije na Zagrebačkim fontanama uz 25. godišnjicu dolaska Sv. Ivana Pavla II. u Zagreb i Hrvatsku

{youtube}3vJjarVU4Jw{/youtube}
 
 
Grad Zagreb na prigodan način obilježava sjećanje na 25 godina 1. dolaska Sv. Ivana Pavla II. u Zagreb i Hrvatsku 10-11. rujna 1994. 
Tim povodom 10-11. rujna 2019, na Zagrebačkim fontanama od 19-23h projicira se prigodni vizual hrvatskog dizajnera Petra Krešimira Ćavara, sa Papinim likom, velikom brojkom 25 i najavom 3. Zagrebačke obiteljske biciklijade sv. Ivana Pavla II. koja će se u organizaciji Kristova Stola -Misijske Europske Inicijative - a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u sklopu Europskog tjedna mobilnosti održati u subotu 14. rujna 2019, s početkom u 9h iz 2 smjera - sa zagrebačkog hipodroma i  iz Velike Gorice i župe blaženog Alojzija Stepinca. 
Sudionici će na trasi posjetiti drvene kapele zagrebačke nadbiskupije, Bundek i Jakuševec iz smjera Zagreba, te turopoljske ljepotice - kapelu Ranjenog Isusa i sv. Barbaru u Velikoj Mlaki, a cilj iz oba smjera je crvka sv. Benedikta u MIčevcu, gdje će u 12h biti održana sv. misa zahvalnica, te prigodni program nakon toga u suradnji s KUD Mičevec. 
 
papa na fontanama web
 
Više informacija na www.kristov-stol.hr ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

3. Obiteljska bicklijada sv. Ivana Pavla II. - 14.9.2019. - najava za medije

"Kristov Stol" - Misijska Europska inicijativa uz 25. godišnjicu prvog dolaska sv. Ivana Pavla II. u Zagreb i Hrvatsku (10-11. rujna 1994.), 

organizira 3. Zagrebačku Obiteljsku biciklijadu sv. Ivana Pavla II. u subotu 14. rujna 2019., u 9h, polazeći sa Zagrebačkog hipodroma na kojem se i odvio taj povijesni velebni susret Hrvata s Papom, uz posjet i molitvu kod drvenih kapela Zagrebačke nadbiskupije - na Bundeku i Jakuševcu, preko novozagrebačkih župa svetih Evanđelista, sa ciljem u crkvi sv. Benedikta u Mičevcu, gdje će se u 12h služiti sv. misa zahvalnica, nakon kojega slijedi kratki duhovno - zabavni program u suradnji sa KUD-om Mičevec. 

Druga trasa obiteljske biciklijade sv. Ivana Pavla II., kreće u 9h iz Velike Gorice ispred župe bl. Alojzija Stepinca, nastavlja obilaskom i molitvom kod drvenih kapela Ranjenog Isusa, te sv. Barbare u Velikoj Mlaki, uz cilj u Mičevcu, i susret sa zagrebačkom trasom. 

Projekt se odvija u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a molitvene nakane su zahvala za sv. Ivana Pavla II., i sjećanje na sve susrete Hrvata s Papom, molitva za što skoriju kanonizaciju bl. kard. Stepinca, i izgradnju njegove crkve na Trnjanskoj Savici, uz 20. obljetnicu župe. 

Trasa iz svakog smjera dugačka je oko 10-ak km, uz redare volontere i policijsku pratnju, te je prigodna za čitave obitelji s djecom (kacige obavezne za sve sudionike, a posebno za djecu!). Pozvane su obitelji svih zagrebačkih župa, posebice onih posvećenih bl. kardinalu Stepincu, kao i svi drugi zainteresirani sudionici dobre volje. 

Biciklijada se odvija pod Stepinčevim geslom: "U Tebe se, Gospodine, uzdam!", što je bilo i geslo 1. pohoda sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj 1994. godine.

Medijski pokrovitelji projekta su Hrvatska katolička mreža, Hrvatski katolički radio i Laudato TV.

Sve novosti mogu se pratiti na www.kristov-stol.hr, te dodatne informacije dobiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob: 091-570-8604. 

Vidimo se na zagrebačkom hipodromu u subotu, 14. rujna 2019. u 9h! 

3. Zagrebačka obiteljska biciklijada sv. Ivana Pavla II. - uz 25 godina Papina 1. dolaska u Zagreb i Hrvatsku 1994.

 

1. Najave za medije 

2. Mediji o nama

"Kristov Stol" - Misijska Europska inicijativa uz 25. godišnjicu prvog dolaska sv. Ivana Pavla II. u Zagreb i Hrvatsku (10-11. rujna 1994.), 

organizira 3. Zagrebačku Obiteljsku biciklijadu sv. Ivana Pavla II. u subotu 14. rujna 2019., u 9h, polazeći sa Zagrebačkog hipodroma na kojem se i odvio taj povijesni velebni susret Hrvata s Papom, uz posjet i molitvu kod drvenih kapela Zagrebačke nadbiskupije - na Bundeku i Jakuševcu, preko novozagrebačkih župa svetih Evanđelista, sa ciljem u crkvi sv. Benedikta u Mičevcu, gdje će se u 12h služiti sv. misa zahvalnica, nakon kojega slijedi kratki duhovno - zabavni program u suradnji sa KUD-om Mičevec. 

Druga trasa obiteljske biciklijade sv. Ivana Pavla II., kreće u 9h iz Velike Gorice ispred župe bl. Alojzija Stepinca, nastavlja obilaskom i molitvom kod drvenih kapela Ranjenog Isusa, te sv. Barbare u Velikoj Mlaki, uz cilj u Mičevcu, i susret sa zagrebačkom trasom. 

Projekt se odvija u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a molitvene nakane su zahvala za sv. Ivana Pavla II., i sjećanje na sve susrete Hrvata s Papom, molitva za što skoriju kanonizaciju bl. kard. Stepinca, i izgradnju njegove crkve na Trnjanskoj Savici, uz 20. obljetnicu župe. 

Trasa iz svakog smjera dugačka je oko 10-ak km, uz redare volontere i policijsku pratnju, te je prigodna za čitave obitelji s djecom (kacige obavezne za sve sudionike, a posebno za djecu!). Pozvane su obitelji svih zagrebačkih župa, posebice onih posvećenih bl. kardinalu Stepincu, kao i svi drugi zainteresirani sudionici dobre volje. 

Biciklijada se odvija pod Stepinčevim geslom: "U Tebe se, Gospodine, uzdam!", što je bilo i geslo 1. pohoda sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj 1994. godine.

Medijski pokrovitelji projekta su Hrvatska katolička mreža, Hrvatski katolički radio i Laudato TV.

Sve novosti mogu se pratiti na www.kristov-stol.hr, te dodatne informacije dobiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob: 091-570-8604. 

Vidimo se na zagrebačkom hipodromu u subotu, 14. rujna 2019. u 9h! 

NEXTBIKE - mogućnost najma bicikala: 

Za one koji bi željeli sudjelovati, a nemaju vlastiti bicikl, postoji mogućnost 1-dnevnog najma bicikla za taj dan: 

Nextbike - upute za najam bicikla 

Nextbike - cijene

Nextbike - stanice Zagreb 

Plakat A3 01 rgb new web  3. biciklijada LOGO

Letak A4 lice rgb new1 web

 

Letak A4 nalicje rgb new web

Detaljniji opis trase (zahvaljujemo stef.hr): 

smjer Hipodrom- Mičevec dužina 10.400 m trajanje 50 min + stajanja kod kapela.
ulice:
1. porta Hipodroma po R. Cimermana pa lijevo u J. Antalla uz ogradu hipodroma i lijevo pod Most Slobode
2. kroz staze Bundeka do kapele sv. Josipa
3. kroz Bundek preko drvenog mosta na rotor D.T. Gavrana i SR. Njemačke
niz SR Njemake preko raskrižja Av. Dubrovnik i lijevo pa desno u M. Kombolda
4. ravno preko raskrižja s Ukrajinskom i ravno po B. Magovca preko raskrižja s Vatikanskom u Dugave i po sv. Mateja do crkve
5. po Hrelićkoj i Jakuševačkoj cesti do podvožnjaka ispod pruge 
6. po Jankovićevoj do rotora i crkve Mičevec
 
smjer V. Gorica - Mičevec dužina 7.100 m trajanje 30 minuta vožnje  + stajanja kod kapela
 
1. župa bl. Alojzija Stepinca - Velika Gorica
2. kapela Ranjenog Isusa na av. pape Ivana II lijevo u R. Fizira do Zagrebačke 
3. uređenom bike stazom uz zagrebačku do V. Mlake
4. desno u Karamarićevu pa lijevo u Napredak do kapele sv. Barbare
5. po ulici sv. Barbare do raskrižja pa lijevo kod stupa na Zamlačkoj
6. po Zamlačkoj do podvožnjaka Obilaznice i dalje Velikogoričkom do crkve Mičevec

 

 
 
home