Kontakt

"Kristov Stol"
Misijska Europska Inicijativa
Savski Gaj III, 8a
10000 ZAGREB
e-mail: kristov.stol@gmail.com
tel: 091-570-8604; 01-4646-583
facebook-logo 
Kristov Stol

IBAN/Žiro račun (PBZ): 
HR6723400091110433489

Neka Bog obilno blagoslovi svih 579 trenutno aktivnih gostiju

Poslušajte radio spotove

Živa Krunica oko Zagreba

Corpus Domini i Stepinčeva Krunica

Nakon zajedničke emisije na Radio Mariji, 8. listopada u 9h, s rektorom kapele sveudiljnog klanjanja don Pavom Crnjcem, dogovoreno je da će kapela Corpus Domini, biti duhovna pratnja čitavog projekta Stepinčeva Krunica, subotom će nas molitveno pratiti u našem hodu oko Zagreba, i ostalim danima, moguće je nastaviti pobožnost klanjanjem pred Presvetim u kapeli! Kapela će se također uključiti i u 3. dio manifestacije: Noć otvorenih crkvi, 31. listopada/1. studeni - uoči Svih Svetih.

Lokacija kapele na Zg Trešnjevki

CORPUS DOMINI je jedina crkva u Zagrebu pa i u Hrvatskoj u kojoj se obavlja cijeli dan adoracija - klanjanje euharistijskom Spasitelju. Stoga se može nazvati svetište vječnog klanjanja i svetište Euharistije.

Štovanje Euharistije u ovoj crkvi ima svoju povijesnu tradiciju koja je stara 61 godinu. Prvu adoraciju - klanjanje započeo je nadbiskup Alojzije Stepinac 1. listopada, na prvi petak, 1943. godine. Bilo je to u jeku najžešćih bitaka II.svjetskog rata. Njegova je želja kao i želja njegovih nasljednika da svaki dan u ovu crkvu dolaze vjernici grada Zagreba i klanjaju se euharistijskom Spasitelju. I to da mu se zahvaljuju i daju zadovoljštinu te mole njegovo milosrđe za grad Zagreb i za Crkvu u Hrvatskoj i u svijetu.

Tu su zamisao u početku prihvatili svi štovatelji euharistije grada Zagreba, napose sestre redovnice, koje su ovamo dolazile na adoraciju. Međutim zbog političkih prilika i uvođenja redovitog klanjanja po svim župama nadbiskupije, sveo se broj klanjatelja na vjernike župe sv. Marka Križevčanina, gdje se kapela nalazi, i na vjernike susjednih i okolnih župa.

NAKANE ADORACIJE U TJEDNU

DAN NAKANE

 

Dođite, poklonimo se!

 
 
home