Podržavamo: "I ja BIH molio!" - Molitvena inicijativa za Hrvate Bosne i Hercegovine

Molitvena Inicijativa 2019:

Radio Marija,

utorkom i petkom, 20.15h, 

molitva svete Krunice, 

Za Hrvate Bosne i Hercegovine


https://ika.hkm.hr/vijesti/zapocela-velika-akcija-molitve-krunice-na-radio-mariji-za-sve-stradalnike-banjalucke-biskupije-i-ostalih-biskupija-u-bih/


Mediji o Inicijativi


" Redovna krunica koja se moli svake večeri u 20.15 sati od sada će se svakog utorka i svakoga petka prikazivati i moliti za Hrvate iz Bosne i Hercegovine, stradalnike Domovinskog rata, rasute po cijelom svijetu kao i one koji su ostali na svojim ognjištima i gdje često proživljavaju mnoge teškoće i nepravde. U prvom redu krunica će se moliti za Hrvate iz Banjolučke biskupije koja je najviše stradala u Domovinskom ratu.

Ovu prvu molitvu krunice u utorak 8. siječnja molili su voditelji i članovi Udruge „Nazaret“ koja okuplja prognane Hrvate iz Banje Luke i banjolučkog kraja. "

"U našim nastojanjima oko pravde i temeljnih ljudskih prava, također i za mnogobrojne obespravljene katolike Hrvate iz Bosne i Hercegovine, odlučili smo upotrijebiti još jedno prokušano sredstvo, a to je zajednička akcija molitve svete krunice koja će se svakoga utorka i petka  u 20,15 s. moliti na  Radio Mariji i to na ove nakane:

- za obespravljene i prognane katolike Banjalučke biskupije i ostalih biskupija u BiH, 

- za sretan i održivi  povratak onih koji se žele vratiti na svoja ognjišta, kao i 

- za one koji su do sada uspjeli ostati na svojim vjekovnim ognjištima i sačuvali plamen Kristova Evanđelja i vjernost Gospi i Kristovu Namjesniku – Papi, da im to i dalje uspijeva.

Vjerujemo da će ta molitva ujediniti oko drage Gospe, Pomoćnice kršćana, brojne naše vjernike 

- raspršene diljem Republike Hrvatske i 

- raštrkane po cijelome svijetu

 jer će se vjerujem, mnogi od njih sigurno pridružiti toj molitvi na spomenute nakane. 

Gospa neka nas sve usliši i preporuči svome Sinu.“

(biskup Franjo Komarica, siječanj 2019)