Ekvador

Okus istinskog života

Uz 1. petak, i nove uplate za s. Lenku

alt

Dragi suradnici i prijatelji,

od srca zahvaljujemo svima koji podupiru naš temeljni projekt  - prehranu indijanske dječice u centru s. Lenke, kojima redovito svakog 1. petka u mjesecu uplaćujemo prikupljene donacije...A sestre s dječicom svakodnevno mole za svoje dobročinitelje...Sjetit ćete se i Stepinčeve Krunice, koju smo organizirali u listopadu, Noći otvorenih crkvi, kada smo započeli suradnju i sa sestrama sakramentinkama iz Osijeka! Dvije su Talijanke, i dvije Ekvadorke. S. Silvia iz Ekvadora, nakon Božićnih blagdana, otišla je na par tjedana u posjetu svojoj domovini, nakon pune tri godine! Usput je svakako željela upoznati i posjetiti s. Lenku!

S. Silvia se vratila puna krasnih dojmova, i lijepih fotografija (siječanj 2011), koje je poželjela podijeliti sa svima nama! Od srca joj zahvaljujemo!

Naš štićenici u centru s. Lenke - Zajednica Krista Misionara Molitelja

Evo i njenog nadahnutog pisma dobročiniteljima Kristova Stola:

 

KUŠATI ŽIVOT

Dragi prijatelji, srdačan pozdrav svima i ukratko želim podijeliti sa svima vama moje kratko putovanje u Ekvador.

Pitet ćete me - a tko si ti? Moje ime je s. Silvia Avila, sestra Sakramentinka - Ekvadorka 

Nakon božićnih blagdana, imala sam mogućnost putovati u Ekvador, u kratku posjetu mojim dragima, čemu se naravno jako veselim i uživam punim plućima, a uvijek je predivno vratiti se na izvor da bi "okusili život", život koji se želi darovati u malim svakodnevnim stvarima...

alt 

A u vezi darivanja, u ovom kratkom putu, imala sam mogućnost upoznati misiju koju vode sestre Krista Misionara Molitelja, jedno krasno djelo, koje zahtjeva fizičke napore, duhovne i ekonomske, ali kojeg sestre uspješno vode s vedrinom i mirom, jer znaju da providnost Božja nikada ne vara, i točno se ostvaruje po tolikim velikodušnim osobama, koje se daju voditi od duha solidarnosti i ljubavi.

alt

Ovaj tren mi pada na pamet jedna kratka priča, koji mi se čini prikladna, a istovremeno nam daje čitati između redova o misijskom radu, svih onih koji posvete svoj život tome velikom Božjem djelu, i tako možemo otkriti u čemu je prava vrijednost i okus života...

alt

"Jedan mladić je otkrio, na domak velikog grada, jedno ogromno skladište, gdje su svakoga dana dolazile stotine kamiona, natovarenih tisućama malih šarenih bočica (baš kao misija sestara koja se nalazi izvan grada Quita, glavnog grada Ekvadora)

Pun znatiželje, ušao je unutra, i mogao vidjeti, sve dokle je sezao pogled, sve bijaše puno tih čudnih, minijaturnih bočica (male bočice - 160 dječice koje treba prehraniti i podučiti svakoga dana).

alt

Našao je nadležnog, da ga pita, što je to sve i što sadrži.  A taj mu je odgovorio: To što ovdje vidiš, to je sve ono što veliki grad rasipa i ne koristi. Svaka od ovih posudica sadrži suštinu života.

alt

Suštinu, koju nitko nije želio kušati, jer su previše zauzeti svojim žurbama i problemima. Mladić je ostao zbunjen, i u svojoj zbunjenosti, nastavio slušati službenika, koji mu je pokazujući svaku od bočica, govorio:

"Vidiš? Ova bočica sadrži osmijeh djeteta kojeg njegovi roditelji nisu znali vidjeti. U ovoj drugoj nalazi se poljubac kojeg netko nije htio primiti. U ovoj tu je komadić ljubavi, koju je netko želio, ali nitko nije obraćao pažnju. U onoj tamo nalaze se nježne riječi, koje nitko nije čuo. U ovoj ovdje, nalazi se unutarnja ljepota jedne osobe, koju nitko nije znao cijeniti. U ovoj plavoj je veselje, koje se nije moglo podijeliti. U onima na polici gore, nalaze se zalasci sunca i poljsko cvijeće, kojima se nitko nije divio.

alt 

Prijatelji, mogli bismo pomisliti da će se svo to izobilje života izgubiti, ali ne! O ne! Ništa se ne gubi, jer Tvorac Života ništa ne ostavlja nezamijećeno, baš nasuprot - on beskrajno cijeni ono što njegovi misionari i misionarke ostvaruju za ovu braću u njegovo ime, i zato im daje radost da kušaju istinski okus života, života koji se daruje, a dok se daruje, pronalazi se, jedan život koji umire, i umirući se rađa...djeluje čudno, ali takva je logika Božja.

 alt

Dragi prijatelji, dok gledate lica djece, na slikama, sjetite se da se u svakom od njih nalazi suština života, jedan život kojeg je Bog oduvijek zamislio i zavolio.

 alt

Veliki zagrljaj svima,

S. Silvia Avila,

sakramentinka

 
 
home