s. Lenka

Novosti iz misija - pismo s. Lenke

Ekvador, Oyacoto,

7.10.2011. (1. petak!)

Pismo s. Lenke povodom blagoslova njihova centra 2.10.2011. na početku školske godine

Lijep pozdrav svim čitateljima web stranice Kristova Stola.

Nasa nova skolska godina pocela sa jednim posebnim dogadajem za nasu zajednicu, blagoslovom naseg Misijskog centra DR. DANIELE SIPIONE  koji u sklopu svog djelovanja ima Djecje jaslice, djecji vrtic, osnovnu skolu, mali obrtnicki centar I nasu {CASA HOGAR} ili obiteljski dom BLZ. KARD, ALOJZIJE STEPINAC za nase siromasne djevojcice koje zive I skoluju se u nasem misijskom centru.

Oyacoto je malo selo udaljeno 11 km od periferije Quita gdje je stanovnostvo Indijanskog porjekla jos uvijek ukorjenjeno u svoje vjerovanje I obicaje. Predio je suh, nema puno vegetacije I od toga su najvise kaktusi I bodljikava stabla sto se zove Alga robo. Utom suhom i pomalo pustinjskom predjelu smjesten je nas misijski centar kao oaza. Trenutacno imamo 203 djece i 33 djevojcice koje zive u nasem centru. U nedjelju drugog listopada bio je za sve nas dan radosti ali i odgovornosti. Djeca su izvela svoj program koji su sa njima uvjezbale njihove profesorice i nase djevojcice koje su lijepo pijevale za misu i u programu uz pjevanje su isto tako nastupile plesuci njihove narodne plesove i muziku koja govori o Bogu i Njegovu velicanstvu.

Bila je to prilika zahvaliti Gospodinu za Njegovu dobrotu i pomoc koju smo mogli iskusiti citavo vrijeme, Bozju providnost koja je uvijek radila skupa s nama i gdje svaki dan mozemo iskusiti kada ti das velikodusno i bez interesa da ti Gospodin na cudan nacin sve umnozi.

Tako je i nase slavlje bila zahvala Gospodinu za Njegovo dijelo sto cini preko  svake osobe koja mu se iskreno preda i sluzi. Bila je zahvala preko rijeci, pjesme i plesa samo Onome koji uzdrzava ljudski zivot i poziva nas da budemo Njegovi vijerni svijedoci bilo kada i bilo gdije se nalazili. Zahvaljujem svima onima koji nam pomazu da svaki dan mozemo dati dva obroka nasoj djeci i omoguciti im da se skoluju i na taj nacin izidu iz siromastva u kojem zive njihovi roditelji.

Neka nas sve skupa Gospodin blagoslovi  i ucini vjernim svjedocima Njegove rijeci.

Uvijek ujedinjena u molitvi zahvalna s. Lenka

 
 
home