Kontakt

"Kristov Stol"
Misijska Europska Inicijativa
Čulinečka 31
10000 ZAGREB
e-mail: kristov.stol@gmail.com
tel: 091-570-8604; 01-4646-583
facebook-logo 
Kristov Stol

IBAN/Žiro račun (PBZ): 
HR6723400091110433489

Neka Bog obilno blagoslovi svih 740 trenutno aktivnih gostiju

Poslušajte radio spotove

s. Lenka

Pismo s. Lenke - uz misijski mjesec

img_5562

"Dragi suradnici Kristovog stola

Pozdrav u Gospodinu koji nam je prije svog Uzasasca na nebo rekao: “ Idite i ucinite sve narode mojim ucenicuma” Mt. 28,19;

Ovaj mjesec je mjesec kada se spominjemo na poseban nacin misija i misionara, moleci Gospodina za ustrajnost i snagu misionara i za nova zvanja koja ce navjestati Njegovu Rijec svim narodima. Navjestenje koje se cini propovijedanjem i djelom. Zahvaljujem svim onima koji svojim prilogom pomazu da mozemo dati dorucak i rucak 250 ero djece i mladih i tako im omoguciti zdravi fizicki i intelektualni razvoj.Uz to nasih 30 djevojaka koje se nalaze u domu Kardinal Stepinac” i potjecu iz razlicitih predjela Ekvadora. Svaka od njih sa razlicitim povjesnim iskustvima koji su ostavili duboki utjecaj na njihov zivot.

 

Da mozemo bolje upoznati njihovu stvarnost isle smo u selo Suar gdje se u nasem domu nalaze tri djevojke sa prezimenom Wachapa. Bio je sumrak i auto smo trbali ostaviti udaljeno od kuce oko sat vremena hoda jer ako pada kisa zbog blata ne mozemo proslijediti. Tu su tipicne drvene kucice  sa slamnatim krovom. Kuha se na zemlji sa dva kamena. NJih je desetero djece i u kuci imaju jedan stol i dva kreveta , jedan je napravio njihov otac a drugi krevet  dala im je drzava. Otac je bio prije u internatu sa Salezijancima i naucio puno prakticnih stvari. On je zgradio kucu i napravio krevet i stol. Saljem nekoliko slika sa naseg putovanja u njihovo selo.

Od srca zahvaljujem svima onima koji nam pomazu da mozemo pomagati I molimo obilje Bozjeg blagoslova za sve  vas u Kristu odana I zahvalna s. Lenka"

 img_5572img_5557img_5564

 
 
home