Adventska događanja

Korizma 2017 - Događanja i preporuke

Preporučamo: 

4. Remete - korizmene konferencije četvrtkom - 18.30h

3. Kršćanski kulturni centar - korizmeni susreti srijedom u 19.30h - Gundulićeva 10

2. ZKM - srijeda 1.3 u 18h

17. pepelnica umjetnika

Zagreb, (IKA) - "Suodnos umjetnosti i kulture?! Prijepori - nadovezivanja - perspektive..." tema je 17. pepelnice umjetnika koja će se održati u srijedu 1. ožujka u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih. 
U raspravi sudjeluju Nino Raspudić, filozof i talijanist, Branimir Pofuk, novinar i Miroslav Škoro, glazbenik i kantautor. 
Voditelj je fr. Frano Prcela. 

1. Srijedom 19.30h - Dominikanci - Pešćenica

Plakat Korizma 2017

Sretan i blagoslovljen Božić! Feliz Navidad!

Dragi prijatelji i suradnici, 

dragi dobročinitelji misijskog centra sestre Lenke u Ekvadoru! 

Od srca vam hvala, što čitave godine, a ne samo za Božić, nosite darove našim ekvadorskim mališanima! I kao što su 3 sveta kralja, uljepšala teški put Svetoj Obitelji u skoro nemogućim uvjetima, tako i vi redovito pomažete siromašnim ekvadorskim obiteljima, čiji uvjeti življenja i stanovanja, nerijetko nisu puno bolji i kvalitetniji od onih - jasličkih! 

I kao što su sveta 3 kralja doputovala izdaleka, slijedeći čudesnu zvijezdu, da bi u siromašnoj bebici, prepoznali Spasitelja - Isusa, hvala i vama što se date voditi od iste zvijezde, od istoga Duha, kako bi tamo daleko, preko Oceana, na drugom i nepoznatom kontinentu, Vaša dobrota i ljubav zasjala tamošnjim mališanima! Koji svakodnevno sa sestrama mole za vas! Prije svakog jela, koje im baš vaša dobrota omogućuje! 

I zato smo sigurni da su i njihove dječje molitvice, iskrena i čista srca, i vaše blagdanske obiteljske stolove i okupljanja učinili nekako posebnima, i blagoslovljenima u međusobnoj povezanosti! I dok čestitamo jedni drugima Božić, poslušajmo i jeku njihova zahvalnog i razdraganog: "Feliz Navidad!" 

Osjetimo njihovo veselje i preko ekvadorskih božićnih pjesmica! 

Drina i suradnici

Opširnije...

Došašće 2016 - najave i preporuke

Dragi suradnici i čitatelji, 

ovdje ćemo objavljivati sva molitvena i duhovna advenstka događanja, koja organizirate u svojim župama i molitvenim zajednicama! 

I kroz Došašće ostanimo duhovno i molitveno povezani i s našim misijama i misionarima, posebno sa dječicom iz Ekvadora i Zajednicom Krista Misionara Molitelja naše s. Lenke Čović, a i oni tamo svakodnevno mole za sve nas! 

Kako bismo se svi što bolje pripravili i za rođenje našeg Spasitelja i u našim srcima, šaljite nam i sva Vaša adventska događanja!

14. 

Zagreb: Koncert tradicionalnih božićnih pjesama 

   

Zagreb, (IKA) - Uz 800. godina dominikanskoga reda organizira se koncert tradicionalnih božićnih pjesama "Oj, Betleme, Betleme" Folklornog ansambla Studentskog kulturno-umjetničkog društva "Ivan Goran Kovačić". Koncert će se održati u nedjelju 11. prosinca u 20 sati u dominikanskoj crkvi Bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71 u Zagrebu na Peščenici. Koncertna proslava emitira se izravno u programu Radio Sljemena (88, 1 MHz), i u snimci na 1. programu HTV-a u ponedjeljak 26. prosinca u 13.15 sati.

13. Film o životu i beatifikaciji prvih hrvatskih mučenika s Kosova, sv. Leopold Mandić župa, nedj. 4.12, 20h

12. Žive jaslice pred katedralom - Cenakul

11. Mirakul - mjuzikl o Gospi Sinjskoj - Lisinski, nedjelja, 4.12, 19.30h

10. Kršćanski kulturni centar - Adventski susreti - utorkom, 19.30h

Kršćanski kulturni centar organizira Adventske susrete utorkom:

06. prosinca 2016.
Želio je vidjeti tko je to Isus
Bibliodrama
voditeljica: s. Zdravka Leutar, ASC

13. prosinca 2016.
Radujmo se, Gospodin je blizu!
Glazbeno-poetska večer

Susreti će se održavati u dvorani Družbe sestara milosrdnica, Gundulićeva 10, Zagreb, u 19.30 sati.
Svi ste srdačno pozvani!

9. Mladi HBK - duhovna knjižica za Došašće

8. Adventske tribine na HKS-u

Hrvatsko katoličko sveučilište i ovog adventa priprema adventske tribine.

U utorak 29. studenoga 2016. gost tribine je glazbenik Alen Hržica, dok u utorak 13. prosinca 2016. gostuje voditelj i redatelj Robert Knjaz.

Radosno iščekivanje svetkovine Kristova rođenja obilježit ćemo našom tradicionalnom akademijom studenta Hrvatskog katoličkog sveučilišta u četvrtak 15. prosinca 2016.

Adventske tribine moderira sveučilišni kapelan velečasni Odilon Singbo.

Tribine i akademija se održavaju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac s početkom u 18 sati.

7. Duhovna obnova za crkvene zborove grada Zagreba - sub, 17.12. u 19h, Kaptol 29a

Zagreb, (IKA) - Adventska duhovna obnova u organizaciji Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta i Hrvatskoga društva crkvenih glazbenika održat će se u subotu 17. prosinca u 9 sati u prostorima NPI-a u Zagrebu, Kaptol 29a.
Duhovna obnova namijenjena je voditeljima, orguljašima i članovima crkvenih zborova grada Zagreba te svima zainteresiranima. Voditeljica je dr. s. Marija Pehar, docentica na Katedri za dogmatiku Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

6. Advent u Mariji Bistrici

TZ Marija Bistrica - Došašće - program

5. Adventska duhovna obnova za branitelje - Remete, nedj, 27.11 u 10h

Zagreb, (IKA) – Adventska duhovna obnova za branitelje bit će u nedjelju 27. prosinca u zagrebačkome marijanskome svetištu u Remetama. Okupljanje ispred svetišta i svečana procesija je u 10 sati, a misa za branitelje je u 10.30 sati i predvodi je remetski župnik Antonio-Mario Čirko.

4. Adventska duhovna obnova za mlade kod Klanjateljica - sub, 26.11 u 10h, Miramarska 100

Zagreb, (IKA) – Adventska duhovna obnova za mlade pod geslom „Gospodin koji dolazi" održat će se u subotu, 26. studenoga u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove, Miramarska cesta 100 u Zagrebu. Obnovu organiziraju i vode sestre Klanjateljice Krvi Kristove u suradnji s Misionarima Krvi Kristove.
Program počinje u 10 sati, a sadržavat će dijeljenje zajedništva, molitvu, pjesmu, klanjanje, mogućnost za ispovijed i misu.
Prijave se primaju do 22. studenoga kod s. Melite Petre na mobitel: 098 1897 477 ili putem elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

3. Obredno obilježavanje početka Došašća i paljenje adventske svijeće ispred katedrale - 26.11. u 17.30h ispred katedrale

Program u subotu 26. studenoga započinje u 17 sati s prikladnim adventskim pjesmama. U 17,30 će započeti služba riječi s kratkim nagovorom, i obredom paljenja adventske svijeće. Nakon toga prisutni svećenici i vjernici u procesiji polaze u katedralu gdje će na adventskom panju biti zapaljena prva svijeća. U 18 sati slijedi Sveta Misa za koju se čitanja uzimaju od nedjelje Došašća, stoga je to nedjeljna misa. - Napominjemo da će se sličan obred paljenja svijeća na adventskom vijencu za 2., 3., i 4. adventsku nedjelju održavati subotom u 17,45 sati kod kipa Majke Božje ispred katedrale.

2. 

Predavanje „Božić u hrvatskoj povijesti i kulturi", čet, 15.12, 17h 

Zagreb, (IKA) – U okviru književne večeri Hrvatskoga književnog društva sv. Jeronim u četvrtak 15. prosinca u 17 sati u prostorijama društva, Trg kralja Tomislava 21 u Zagrebu dr. Agneza Szabo održat će predavanje „Božić u hrvatskoj povijesti i kulturi".

1. Adventske subote u Sesvetama - 19h 

15094876 1123913720997654 2940122069934610607 n

 

Sretan i blagoslovljen Božić!

Dragi prijatelji, dobročinitelji i suradnici Kristova Stola,

i misijskog centra s. Lenke u Ekvadoru!

Hvala vam što ste i ove godine svojim molitvama, donacijama i duhovnom povezanošću, činili tešku svakodnevicu ekvadorskog života na Andama, lakšom i ugodnijom...Hvala vam što ste se odricali, i u našim kriznim vremenima,

kako bi jednostavni, siromašni Indijanci, i njihova dječica, s druge strane oceana, živjeli barem malo bolje...

Hvala vam što ste u svakom od te male dječice, i njihovim roditeljima, prepoznali malog Isusa, i svetu obitelj!

Hvala vam što ste prepoznali jednostavnost Božića, u jednostavnosti jaslica, iskrenosti i jednostavnosti njihovih srca,

i svojom dobrotom i ljubavlju nahranili ih, kao - majčinim mlijekom...I barem malo pomogli s. Lenki i njenoj zajednici Krista Misionara Molitelja, u njihovom zahtjevnom trudu, oko popravljanja i unapređenja siromašne sredine u kojoj žive.

Uz našu Vlatku, koja pomaže svojom prisutnošću, velikodušnošću i kuharskim umijećem, u centru s. Lenke, nalazi se još nekoliko djevojaka iz raznih krajeva Hrvatske, koje sve od srca pozdravljamo, i čestitamo na velikodušnosti, i žrtvi - da ovaj Božić, provode daleko od svojih, a opet  - nekako među svojima, nasljedujući Isusov put, jedini pravi put...

U kojem "Sam sebe oplijeni uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu..." (Fil 2, 7-8)

Nastavimo i mi svi zajedno tim putem, u smjeru Betlehema, u smjeru Ekvadora, u smjeru Neba, u smjeru blagoslovljene budućnosti za svakoga od nas, naše obitelji, naše kolektive, zajednice, društva i čitavo čovječanstvo, sa svakim novim danom, u čitavoj Novoj godini - i sada i vazda i u vijeke vjekova amen!

Neka nam je svima u duhovnoj, molitvenoj i radosnoj povezanosti, sretan i blagoslovljen Božić!

Od srca,

Drina Ćavar

(upravo pristigle blagdanske novosti i čestitke direktno iz Ekvadora i s. Lenkine Zajednice Krista Misionara Molitelja)

Još jednom velika hvala svim dobročiniteljima! Sada nas ima već 50-ak s redovitim mjesečnim uplatama - sa svakih 100 kn - jedno dijete ima osigurano sve potrebno za mjesec dana u centru s. Lenke! Sada je tamo preko 300 djece, i oko 30-ak djevojaka u internatu, nekoliko hrvatskih volonterki i 10-ak časnih sestara Ekvadorki, na čelu sa našom s. Lenkom, oni se tamo svakodnevno zajedno sa dječicom mole za sve nas, za sve dobročinitelje! Uključimo i mi njih u naša blagdanska slavlja i molitve!)

Ponoćka s braniteljima - preporučamo!

"Oj Hrvatska zemljo sveta, stoljećima razapeta
 
na Tvom nebu zora rudi i Hrvate iz sna budi!"
 
 
Poštovani,
branitelji prosvjednici ispred Ministarstva hrvatskih branitelja proslaviti će Isusovo porođenje svetom misom.
 
Točno u ponoć  don Damir Stojić predvodit će polnoćku,
a na Božić sveta misa započet će u 11 sati.

Pozivamo vas da zajedno s nama dočekate rođenje Isusovo, iskažimo zajedništvo i ljubav prema bližnjemu i radujmo se zajedno jer, Ljubav uvijek pobjeđuje!
S poštovanjem,
Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine.

Zorica Gregurić

mob: +385 99 7102 284

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kardinal Bozanić u božićnom pohodu braniteljima u Savskoj

24.12.2014.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohodit će na Badnjak 24. prosinca 2014. godine u 11 sati hrvatske branitelje koji se nalaze ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 te im čestitati Božić.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
 
 
home