2. Stepinčeva Krunica 2011.

13. godišnjica Stepinčeve beatifikacije

Pastoral mladih o bl. kard. Stepincu i godišnjici beatifikacije

"Zbog uzorna života te hrabrog podnošenja nepravdi i progonstva, papa Pio XII. imenovao ga je kardinalom. Stepinac je preminuo 10. veljače 1960. sa svijećom u rukama, koju je blagoslovio za sebe tjedan dana prije na blagdan Isusova prikazanja u hramu te molitvom na usnama “Budi volja tvoja”. Blaženim ga je proglasio papa Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici na današnji dan prije 13 godina."

Opširnije...

Festival Stepinčeva Krunica - ove subote 1.10 u Mariji Bistrici

alt

Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa poziva Vas na 2. Stepinčevu Krunicu - Festival moderne duhovne glazbe, u Mariji Bistrici, u subotu, 1. listopada 2011, u 19.30h u Domu Kulture Marija Bistrica, u spomen na Stepinčevu beatifikaciju 3.10.1998, ulaz je besplatan. Događanje počinje molitvom sv. krunice za Stepinčevu kanonizaciju u 17.30h, te večernjom sv. misom u 18h u Svetištu.

 

Opširnije...

Započela 2. Stepinčeva Krunica!!!

U subotu, 1.10.2011, u organizaciji Misijske Europske Inicijative "Kristov Stol" započela je ovogodišnja listopadska manifestacija 2. Stepinčeva Krunica u čast bl. Alojziju Stepincu, kao spomen na njegovu beatifikaciju 3.10. 1998. i s molitvom za njegovu kanonizaciju, te kao poticaj na intenzivniju molitvu sv. krunice u mjesecu listopadu.

Manifestacija je kao i prošle godine započela Festivalom moderne duhovne glazbe "Stepinčeva Krunica" u Domu kulture Marija Bistrica, nakon molitve sv. krunice pred Blaženikovim likom na mjestu beatifikacije, te sv. misom u Svetištu.

alt


Na natječaju je izabrano 11 duhovnih skladbi na teme molitve sv. krunice, molitve hrvatskim svecima i blaženicima, molitve za domovinu i za hrvatske misionare diljem svijeta, koje su nakon zajedničke molitve za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca, na poticaj voditelja Festivala Zdenka Viljevca, te dobrodošlice i pozdrava organizatorice Drine Ćavar, vrlo kvalitetno izveli glazbenici pristigli iz raznih krajeva Hrvatske.

alt

Ovogodišnji festival na poseban način obilježili su gosti iz Slavonije:

 

Opširnije...

2. Stepinčeva Krunica 2011 - obavijest za medije

Festival moderne duhovne glazbe "Stepinčeva Krunica" 2011.

alt


Putem natječaja odabrano je dvanaest novih skladbi posvećenih molitvi sv. krunice, molitvi za domovinu, te hrvatskim svećenicima, blaženicima i misionarima, za Festival moderne duhovne glazbe Stepinčeva Krunica 2011, u subotu 1. listopada, kojim se i ove godine želi obilježiti godišnjica Stepinčeve beatifikacije, na početku listopada, mjeseca krunice i mjeseca posebno posvećenog misijama i misionarima

2. festival moderne duhovne glazbe "Stepinčeva Krunica" 2011. održat će se u Domu kulture, Marija Bistrica u subotu 1. listopada u organizaciji civilne udruge Misijska Europska Inicijativa "Kristov Stol".

Festival počinje u 19.30 sati u dvorani Doma kulture Marija Bistrica, a ulaz je slobodan. Festivalu će prethoditi večernja sv. misa u bistričkom svetištu s početkom u 18 sati, te molitva sv. krunice za Stepinčevu kanonizaciju, u 17.30h, na otvorenom, pred oltarom njegove beatifikacije.

Putem natječaja odabrano je dvanaest novih skladbi posvećenih molitvi sv. krunice, molitvi za domovinu, te hrvatskim svećenicima, blaženicima i misionarima.

Umjetnički ravnatelji festivala su Antonio Tkalec i Agneza Levanić. Na ovogodišnjoj "Stepinčevoj Krunici" nastupit će

Opširnije...

 
 
home