4. Marija Zvijezda - Sarajevo - Poziv i saopćenje za javnost

POZIV I SAOPĆENJE ZA JAVNOST

SARAJEVO, 5. maj 2017. u 09:00 – Ispraćaj učesnika biciklijade "Marija Zvijezda - Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II", plato ispred Katedrale "Srca Isusova"

"Kristov Stol" - Misijska Europska Inicijativa sa sjedištem u Zagrebu od 2. do 7. maja 2017. organizirati će 4. Međunarodnu biciklijadu prema Banja Luci i to iz sedam smjerova - gradova i marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja je pohodio sveti Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.

U biciklijadi pod nazivom "Marija Zvijezda - Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II" sudjelovati će više od 50 biciklista iz nekoliko biciklističkih klubova iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će biciklirati pod geslom “Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja!", a s ciljem obilježavanja: 100. godišnjice fatimskih ukazanja - 1917, 35. godišnjice Papina zahvalnog hodočašća u Fatimu - 1982. i 20. godišnjice Papina pastoralnog posjeta Sarajevu pod geslom "S vama smo"! 

“Papa Ivan Pavao II., najveći svjetski hodočasnik mira, 12. i 13. travnja 1997. posjetio je Sarajevo, da u ratom uništenu i izmučenu Bosnu i Hercegovinu donese poruku mira i nade. Prigodom svoga susreta sa stanovnicima Sarajeva i BiH papa je uputio poruku nade i mira, te pozvao na suživot i toleranciju u toj multinacionalnoj zajednici. Na temelju krasnih i poticajnih Papinih riječi, željeli bismo da naša biciklijada 4. Marija Zvijezda bude poticaj i drugim lijepim inicijativama prema želji stanovnika Sarajeva – da sv. Ivan Pavao II, posthumno i postkanonizacijski postane počasni građanin Sarajeva! I da tim činom uz 20. obljetnicu njegova pastoralnog pohoda podrške Sarajevu i 100. obljetnicu Fatimskih ukazanja, pred kraj 1. svjetskog rata koji je započeo u Sarajevu, ovakvim inicijativama - baš u Sarajevu – službeno započne i 1. Svjetski Mir", izjavila je Drina Ćavar, predsjednica Udruge "Kristov stol.

Grupa biciklista koja za Banja Luku vozi iz smjera Dubrovnika proći će kroz Sarajevo 4. i 5. svibnja 2017.

"Pozivamo vas da ih ispratimo iz Sarajeva 5. svibnja 2017. u 9:00 ispred Katedrale “Srca Isusova”, zajedno sa predstavnicima lokalnih vlasti, vjerskih zajednica, drugih udruženja i organizacija, te medija i tako obilježimo 20. godišnjicu Papina pastoralnog posjeta Sarajevu. Posvjedočimo i na taj način da Sarajevo nije zaboravilo iskrenog prijatelja Bosne i Hercegovine Papu Ivana Pavla II koji je u Sarajevu blagoslovio sve ljude u Bosni i Hercegovini, pozvavši ih na trajno zalaganje za mir na ovim prostorima", rekao je Senad Dorić, sudionik biciklijade iz Sarajeva.

Zainteresirani će moći sudjelovati i u simboličnoj biciklističkoj vožnji sa sudionicima biciklijade od Katedrale "Srca Isusova" do Zemaljskog muzeja BiH. Oni koji nemaju biciklo na raspolaganju će im biti besplatan Nextbike koji će moći iznajmiti ispred Katedrale.

Susret sudionika biciklijade "Marija Zvijezda - Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II" iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, 6. svibnja 2017. predveče, a domaćin dvodnevnog skupa u Banja Luci bit će dr. Franjo Komarica, banjalučki biskup.

Medijska najava za Sarajevo - petak, 5.5.2017 - 9h

PREDMET: Molba za medijsko praćenje okupljanja povodom 4. Međunarodne bicklijade

MARIJA ZVIJEZDA – ispraćaj biciklista iz Sarajeva

"Kristov Stol" - Misijska Europska Inicijativa sa sjedištem u Zagrebu od 2. do 7. svibnja 2017. organizirati će 4. Međunarodnu biciklijadu prema Banja Luci i to iz sedam smjerova - gradova i marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja je pohodio sveti Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.

Sudjelovati će više od 50 biciklista iz nekoliko biciklističkih klubova iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će biciklirati pod geslom “Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja!", a s ciljem obilježavanja jubileja: 100. godišnjice fatimskih ukazanja - 1917, 35. godišnjice Papina zahvalnog hodočašća u Fatimu - 1982. i 20. godišnjice Papina pastoralnog posjeta Sarajevu pod geslom "S vama smo"! Susret biciklista iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, 6. svibnja 2017. predveče. U prilogu šaljemo detaljan program biciklijade.

Grupa biciklista koja će na putu prema Banja Luci biciklirati iz smjera Dubrovnika i Metkovića proći će kroz Sarajevo 4. i 5. svibnja 2017. Time će sudionici biciklijade podsjetiti na 20. godišnjicu Papina pastoralnog posjeta Sarajevu. Stoga vas pozivamo da zajedno ispratimo bicikliste iz Sarajeva 5. svibnja 2017. u 9:00 ispred Katedrale “Srca Isusova” i tako posvjedočimo da Sarajlije nisu zaboravile iskrenog prijatelja Bosne i Hercegovine Papu Ivana Pavla II koji je 12. i 13. travnja 1997. godine boravio u ratom napaćenom i razrušenom Sarajevu te blagoslovio sve ljude u Bosni i Hercegovini, pozvavši ih na trajno zalaganje za mir na ovim prostorima.

Ovim načinom Vas MOLIMO da se novinari vaše cijenjene medijske kuće pridruže polusatnom ili četrdesetpetominutnom okupljanju biciklista sudionika biciklijade i građana, biciklista, predstavnika lokalnih vlasti, vjerskih zajednica, drugih udruženja i organizacija ispred Katedrale kako bi se međusobno pozdravili i fotografirali, kratko družili, te da o tome izvjeste bosanskohercegovačku i regionalnu javnost.

Organizator, a za ispraćaj biciklista iz Sarajeva to je g. Senad Dorić, na raspolaganju vam je za odgovore na sve dodatne upite na broj telefona 061 163 792 ili e mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

O programu biciklijade, detaljima i aktualnostima možete saznati na www.kristov-stol.hr

4. Marija Zvijezda - Mediji o nama

HEMATV  (autor Senad Dorić) - 4. Marija Zvijezda i kard. Turkson - dokumentarni film

 

Laudato TV - najava - 1.5.2017. 

Trasa iz Trsata - BK Frankopan: 

Radio Ogulin

Ogulin - Laudato TV - 5.5.2017.

ika - trsatska trasa - 5.5.

 

Sarajevska trasa: 

Jutrošnji ispraćaj u Sarajevu: 

Klix.ba - 5.5.2017.

 
 
 

Prvi TV - 4.5.

Fena BA - 4.5

Nadbiskupijski centar mladih sv. Ivan Pavao II - Sarajevo 

Bosna Srebrena

Jabuka TV - 3.5.

viphd.ba

Radio Dubrovnik - 3.5.

Radio Rama - 3.5.

Radio N1 Livno - 2.5.

Radio BiH - 2.5.

Novosti i napomene za Sarajevo 5.5: 

Veličanstveni ispraćaj u Sarajevu 5.5:

Klix.ba - 5.5.2017.

 
 
 
Detalji za trasu kroz Sarajevo - 1. petak - 5.5.2017. u 9h - (u spomen 20. godina Papina pohoda Sarajevu!): 
 
 
"Oni koji dođu biciklima mogu se pridružiti simboličnoj vožnji:
 
 od ulice fra Grge Martića – Katedrale “Srca Isusova” (mjesto okupljanja) prema ulici Zmaja od Bosne 3 – do Zemaljskog muzeja BiH
 
gdje bi većina biciklista okončala vožnju, a učesnici biciklijade nastavili dalje prema Banja Luci.
 
Oni koji nemaju biciklo, a željeli bi sudjelovati
 
u simboličnoj vožnji saobraćajnicom od Katedrale Srca Isusova – Markale – Maršala Tita – Zmaja od Bosne do Zemaljskog muzeja
 
na raspolaganju će im biti besplatan Nextbike koji će moći iznajmiti ispred Katedrale, a zahvaljujući ljubaznosti Nextbike Sarajevo!"
 
 
Organizator, a za ispraćaj biciklista iz Sarajeva to je g. Senad Dorić, na raspolaganju vam je za odgovore na sve dodatne upite na broj telefona 061 163 792 ili e mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.."

10. Hema TV - fra Damir Pavić - poziv za Sarajevo 5.5. u 9h ispred katedrale i Papina kipa -  29.4.

9. dogadjaj.com - 29.4.

8. MI2 - najava i poziv - 28.4.

7. Mreža mira - 27.4 

"Organizator, a za ispraćaj biciklista iz Sarajeva to je g. Senad Dorić, na raspolaganju vam je za odgovore na sve dodatne upite na broj telefona 061 163 792 ili mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.."

Cijela biciklijada: 

6. Glas Rame - 22.4.2017.

5. Book.hr - 12.4.2017.

4. Banjolučka biskupija - Najave - 12.4.2017.

3. Dnevnik.ba - 11.4.2017.

2. Ktabkbih - Najave - 11.4.2017. 

1. biciklijade.com

 
 
home