1. "Ono malo više" 2014.

2. Ono malo više 2015

2. Ono malo više 2015 (1-4.10.2015)

- inicijator: "Kristov Stol" 2014,

- organizator 2015. BK Metković

Podsjetnik na 1. Ono malo više 2014 (Kristov Stol i BK Metković) 

1. "Ono malo više!" - biciklijada Travnik - Klobuk - Metković, 16-19.10.2014. - duhovno-pustolovna poveznica

Velika hvala svim sudionicima, suorganizatorima i domaćinima! Sve je prošlo izvrsno, po krasnom vremenu i s velikim blagoslovom! Predivne fotografije - uskoro!

Ono malo više - izvješća i fotogalerije

"Metković, (IKA) - U nedjelju 19. listopada u Metkoviću je završila duhovno-pustolovna poveznica nazvana „Ono malo više" koja je počela u četvrtak 16. listopada. Sudionici su biciklima i molitvom prošli put od Travnika preko Klobuka do Metkovića a prigodom 100. obljetnice rođenja o. Ante Gabrića, koja će se obilježiti sljedeće godine; te prisjećanja na 20. listopad 1988. kada je o. Ante preminuo u Kalkuti, ali i 140. obljetnicu rođenja isusovačkog sjemeništarca Petra Barbarića. Poveznicu je održana u organizaciji Misijske europske inicijative „Kristov stol"i biciklističkog kluba Metković, sa nakanom beatifikacije dvojice blaženika.
Na poveznicu se odazvalo tridesetak mladića iz Zagreba, Metkovića i Okučana koji su prošli cijelu trasu, a putem su im se priključivali članovi biciklističkih klubova Široki Brijeg, Brotnjo i Ljubuški, tako da je u Metković stiglo više od 50 biciklista.
Sudionici su 18. listopada sudjelovali na misi u crkvi sv. Ilije u Metkoviću, rodnoj župi o. Ante Gabrića, a 19. listopada u crkvi sv. Nikole - gdje su bili smješteni u Pastoralnom centru o. Ante Gabrića. Misno slavlje predvodio je don Ante Antunović, koji je biciklistima zahvalio, te poručio da nastave slaviti zaslužne ljude naše Crkvene i narodne povijesti."

 

Uoči 100. godišnjice rođenja oca Ante Gabrića, i 140. Petra Barbarića, Kristov Stol u suradnji s novoosnovanim Biciklističkim klubom Metković od 16-19.10.2014, uz misijsku nedjelju (Svjetski misijski dan 2014),  organizira: "Ono malo više!" - duhovno-pustolovnu poveznicu:

Travnik  - Klobuk -Metković

Detalji i informacije za medije: 091-570-8604, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijave i praktične informacije:

Svi biciklisti, amateri rekreativci, zainteresirani da se Biciklijadi priključe u subotu i da u što većem broju dođemo u Metković mogu se pridružiti na lokacijama prije grada sukladno svojim mogućnostima.
Subotnja ruta je Kupres, Klobuk, Ljubuški, Prud, Vid, Metković. Ako se želite priključiti na GP Prud, dolazak biciklista se očekuje oko 15 sati, dok bi u Metković trebali doći oko 16 sati!

Svi biciklisti zainteresirani da nam se priključe u subotu i da u što većem broju dođemo u Metković mogu nam se pridružiti na lokacijama prije grada sukladno svojim mogućnostima. Subotnja ruta je Kupres, Klobuk, Ljubuški, Prud, Vid, Metković. Za više informacija možete nas kontaktirat na brojeve mobitela 095/811 0317 i alt00 387 63 155 512alt00 387 63 155 512.

 

AKTUALNE NOVOSTI - iz dana u dan

MEDIJI O NAMA

Pisma podrške


alt

Organizator zadržava pravo manjih izmjena trase i programa, u skladu s mogućnostima i tehničkim ograničenjima.


alt

Obavijest za medije

Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa i Biciklistički klub Metković - organiziraju "Ono malo više"  - Duhovno pustolovnu poveznicu Travnik - Klobuk - Metković, od 16.10 do 19.10.2014., uz Misijsku nedjelju i Svjetski dan misija, uoči 100. godišnjice rođenja o. Gabrića, a s molitvenom nakanom za beatifikaciju o. Ante Gabrića i Petra Barbarića, uz njihov zagovor.

Biciklima i molitvom od Travnika preko Klobuka do Metkovića, u stilu i duhu o. Ante Gabrića i Petra Barbarića, uz posebnu podršku i blagoslov kardinala Puljića!

U četvrtak 16. 10. poseban program i sv. misa u travničkoj gimnaziji i sjemeništu, uz molitvu na grobu Petra Barbarića, noćenje.

U petak 17.10 blagoslov biciklista i polazak prema Kupresu, preko Bugojna. Smještaj u privatnom aranžmanu, noćenje. (do manje promjene prvotnog plana došlo je zbog praktičnih ograničenja i prilagodbi, zahvaljujemo na razumijevanju)

U subotu 18.10 - nastavak prema Klobuku, posjet i molitva u rodnoj kući Petra Barbarića u Šiljevištima,  nastavak prema Metkoviću, uz poseban program u organizaciji Grada Metkovića i sv. misu u župi sv. Ilije, smještaj i noćenje u pastoralnom centru "Otac Ante Gabrić".

U nedjelju 19.10 sv. misa u župi sv. Nikole, posjet rodnoj kući oca Gabrića, ornitološkoj zbirci i drugim znamenitostima grada Metkovića, izlet i ručak na lađama.

Do sada je prijavljeno 30-ak biciklista za čitavu trasu (iz Metkovića, Zagreba, Zadra, Okučana, Banja Luke...), a očekuje se priključivanje lokalnih biciklista na dionicama trase.

Dodatne informacije na www.kristov-stol.hr, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kao i na facebook stranicama Biciklistički klub Metković, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mob: 099-825-6646 i 092-211-3844.

Financijska podrška projektu:

(Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa, Zagreb)

IBAN/Žiro račun (PBZ): HR6723400091110433489

(s obaveznom naznakom: Za biciklijadu "Ono malo više")

Biciklistički klub Metković

IBAN: HR272500091101420121

(s obaveznom naznakom: Za biciklijadu "Ono malo više")

Detaljnije:

 

Opširnije...

1. "Ono malo više" 2014. - Izvješća i fotogalerije

Ono malo više - najava

Izvješća,fotogalerije i dojmovi nakon biciklijade:

alt

"

Veliko HVALA našim donatorima bez čijih donacija ne bi uspjeli organizirati biciklijadu "Ono malo više". Hvala vam što ste prepoznali plemenit cilj ovoga događaja i odlučili biti dio istog.

CAFFE BAR „CARPE DIEM“ , AS OPUS D.O.O. , ADRENALIN OBRT ZA UGOSTITELJSTVO, KONGO D.O.O., FITNESS CLUB STEP, PORTAL-METKOVIĆ, ZAVRŠNI RADOVI ZLOJA, HOTEL PLAŽA D.O.O., MOST NEZAVISNIH LISTA, HOTEL MERLOT, KALIMERO IZDVOJENI POGON PAKIRNICA ŠEĆERA, CAFFE BAR „NO LIMIT“, M-RAČUN-RAČUNOVODSTVENI POSLOVI, UNIQA OSIGURANJE, KULINA.hr, FRANKIE JAAZ BAR METKOVIĆ, HOTEL NARONA, SVETI ROK-VELEBITSKA IZVORSKA VODA, DALMATA-JURA SHOP, MATKO JOVICA, HRVOJE DODIG, TRGOVINA „BECIKLIN“ PRELOG, DOMINIK 91 D.O.O. METKOVIĆ, NADBISKUPSKO SJEMENIŠTE „PETAR BARBARIĆ“ TRAVNIK, MJENJAČNICA SRŠEN, KONOBA „VRILO“ PRUD, T-REKLAM METKOVIĆ, GRAFIČKE USLUGE GRAFEX METKOVIĆ, GRAD METKOVIĆ, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA METKOVIĆA, UDRUGA „NARENTA“ METKOVIĆ, VINARIJA VERAJA, NIKOLA VOLAREVIĆ, BAGATELA D.O.O. METKOVIĆ, ŽUPA SVETOG NIKOLE METKOVIĆ, ŽUPA SVETOG ILIJE METKOVIĆ, Isusovci iz Sarajeva, Zavičajni dom obitelji Barbarić - Šiljevišta, Klobuk, Kopir-biro Zagreb...

8. Neretvanski dnevnik

7. Ljubuški portal

6. Bolji Ljubuški

5. Grudski info

4. Zadarska policija

3. Ktabkbih/metkovic.hr

2. Grad Metković - izvješće i velika FOTOGALERIJA

1. IKA

Metković, (IKA) - U nedjelju 19. listopada u Metkoviću je završila duhovno-pustolovna poveznica nazvana „Ono malo više" koja je počela u četvrtak 16. listopada. Sudionici su biciklima i molitvom prošli put od Travnika preko Klobuka do Metkovića a prigodom 100. obljetnice rođenja o. Ante Gabrića, koja će se obilježiti sljedeće godine; te prisjećanja na 20. listopad 1988. kada je o. Ante preminuo u Kalkuti, ali i 140. obljetnicu rođenja isusovačkog sjemeništarca Petra Barbarića. Poveznicu je održana u organizaciji Misijske europske inicijative „Kristov stol"i biciklističkog kluba Metković, sa nakanom beatifikacije dvojice blaženika.
Na poveznicu se odazvalo tridesetak mladića iz Zagreba, Metkovića i Okučana koji su prošli cijelu trasu, a putem su im se priključivali članovi biciklističkih klubova Široki Brijeg, Brotnjo i Ljubuški, tako da je u Metković stiglo više od 50 biciklista.
Sudionici su 18. listopada sudjelovali na misi u crkvi sv. Ilije u Metkoviću, rodnoj župi o. Ante Gabrića, a 19. listopada u crkvi sv. Nikole - gdje su bili smješteni u Pastoralnom centru o. Ante Gabrića. Misno slavlje predvodio je don Ante Antunović, koji je biciklistima zahvalio, te poručio da nastave slaviti zaslužne ljude naše Crkvene i narodne povijesti."

alt

Nakon nedjeljne sv. mise u župi sv. Nikole (19.10.2014)

alt

U dvorištu rodne kuće o. Gabrića!

Ante Gabrić  - dokumentarni film

Dojmovi biciklista:

Opširnije...

2. "Ono malo više" 2015. i nastavak proslave 100. godišnjice Gabrićeva rođenja

Nakon veličanstvene biciklijade "Ono malo više" - Travnik-Šiljevišta-Metković u listopadu 2014, u organizaciji Kristova Stola i novoosnovanog  BK Metković, kojom je započeto obilježavanje 100.godišnjice rođenja, uoči samog njegova rođendana 28. veljače, nastavljaju se brojne aktivnosti u istom duhu, a vjerujemo i da je i naša biciklijada duhovno pripomogla i službenom početku procesa beatifikacije! Bogu hvala! Oče Ante Gabriću, i dalje nas prati i nadahnjuj!

Na poticaj gđe Vugdelija iz Metkovića, nadamo se i ponovnom oživljavanju molitvene inicijative - "Suradnici Majke Terezije i o. Ante Gabrića"

Službeni početak procesa beatifikacije i proslava u Zagrebu - 28.2.2015.

Na 100. rođendan p. Ante Gabrića, SJ, 28. veljače 2015. godine, na Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu, u 11 sati, bit će javno proglašeno započinjanje procesa za njegovo proglašenje blaženim. Istoga dana u 19 sati u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, uzoriti kardinal Josip Bozanić, predvodit će svečanu svetu misu. Poslije mise u dvorišnoj dvorani bit će prikazan dokumentarni film o budućem sluzi Božjem „Tamo gdje palme cvatu“, urednice gđe. Bunjevac-Filipović.

Plakat o proslavi možete pogledati ovdje

Nastavak događanja u Metkoviću:

 

 

 

 

 

1. "Ono malo više" 2014 - Pisma podrške

1. Pismo podrške kardinala Puljića:

NADBISKUP VRHBOSANSKI

Sarajevo, 3. listopada 2014.

"Kristov Stol" -Misijska Europska Inicijativa

"Poštovani biciklisti!

Primio sam jutros Vaš detaljno razrađeni plan biciklističkog putovanja "Ono malo više" od Travnika do Klobuka i Metkovića u kojemu želite ostvariti Duhovno pustolovnu poveznicu p. Ante Gabrića i Petra Barbarića od 16. do 19. listopada o. g.

Vaša inicijativa me ugodno iznenadila i od srca čestitam organizatorima. Riječi dobroga p. Gabrića koje ste uzeli za moto svojeg duhovno pustolovnog putovanja su motivirajuće. "Dajmo Isusu koliko god možemo, i - malo više nego možemo." Podržavam Vas i hrabrim u Vašemu plemenitome nastojanju povezivanja mjesta rođenja, te školovanja i odgoja ovih dvojice uzornih vjernika i velikana Crkveu Hrvata. Vaše biciklističko putovanje ponovno će ljude potaknuti da prouče životopise ovih slugu Božjih koji su bili, jesu i uvijek će biti inspiracija mnogim ljudima u koračanju prema Nebu. Sluga Božji Petar Barbarić napisao je: "Najbrži put u Nebo je vršenje svojih svakodnevnih dužnosti", a dužnost svakoga od nas je da "Dajemo Isusu koliko god možemo, i - malo više nego možemo."

Sretan put. Neka Vas prati Božji blagoslov.

Vinko kardinal Puljić

nadbiskup i metropolit vrhbosanski

(vlastoručni potpis) 

2. Pismo podrške gradonačelnika Metkovića - g. Bože Petrova:

 

Opširnije...

 
 
home