Obiteljska biciklijada

Biciklijada - Izvješća i fotogalerije

7. Postulatura bl. Ivana Merza

6. Zagrebački holding

5. Radio Marija - izvješće u informativnom programu, pon, 9.5 u 16.30h

4. www.papa.hr

alt

3. Fotogalerija Glasa Koncila

(Fotogalerija Kristova Stola)

2. Izvješće Glasa Koncila

1. IKA o biciklijadi

Ostali mediji:

1. Gimnazija Virovitica - Kapljice

Izvješće s biciklijade

U organizaciji Kristova Stola - Misijske Europske inicijative, u

subotu 7. 5, tjedan nakon Papine beatifikacije, održana je Obiteljska biciklijada bl. Ivana Pavla II, 1. biciklijada na svijetu posvećena novom blaženiku. Medijski pokrovitelji su Glas Koncila, Mali Koncil, i Postulatura bl. Ivana Merza, budući je  bicikiljada 1. dio trodijelne svibanjske manifestacije - Merčeva Krunica, a čitavom uspjehu pridonio je i efektni audio spot snimljen u studiju Radio Marija Bistrica. Dan je bio doista poseban i blagoslovljen, od prekrasnog vremena, koje kao da je svojom toplinom, sjajem i vedrinom, blagoslivljalo hodočasnike i bicikliste, do prijateljskih i ljubaznih policajaca, u pratnji motorima...Već od 8 sati, organizatori i biciklisti su se pomalo skupljali na zapadnom parkiralištu hipodroma, spremno i nestrpljivo očekujući žute i bijele majice Glasa Koncila, s likom novog blaženika i efektnim tekstom: "Blaženik".

P5078599

 

Opširnije...

Merčeva Krunica i Obiteljska biciklijada bl. Ivana Pavla II - obavijest za medije

alt

Kristov Stol - Misijska Europska inicijativa, povodom beatifikacije Pape Ivana Pavla II, i u sklopu priprema za 1. pohod Pape Benedikta XVI Hrvatskoj, i Nacionalni obiteljski dan, organizira - Obiteljsku biciklijadu bl. Ivana Pavla II. u subotu, 7. svibnja 2011. u sklopu svibanjske manifestacije Merčeva Krunica.


Ideja je povezati hipodrom, gdje je održan 1. susret Pape Ivana Pavla II. s Hrvatima 1994. godine, s aerodromom Pleso, putem obišavši 4 drvene kapele, i pristjetivši se svih 5 velikih Papinih susreta s Hrvatima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u obiteljskom zajedništvu, povezanosti s Papom i Kristovu duhu.

Geslo Merčeve krunice je: S Merčevom Krunicom - U susret Papi, odnosno za samu biciklijadu: Obitelj na biciklu - Zajedno s Papom, Zajedno u Kristu!

Letak_A4_nalicje_corr_resize
Polazak je u 9h, sa zapadnog parkirališta zagrebačkog hipodroma, nakon zajedničke molitve za obitelji i blagoslova biciklista, kreće se prema Bundeku, i dalje preko novozagrebačkih crkvi, posvećenih Evanđelistima - sv. Ivan-Utrine, sv. Luka-Travno, sv. Matej - Dugave, prema drvenoj crkvi sv. Marka u Jakuševcu. Nastavak prema crvki sv. Benedikta, Mičevec, a cilj je drvena crkvica sv. Barbare u Velikoj Mlaki, gdje će točno u podne, biti održana sv. misa, koju će voditi p. Božidar Nagy i fra Darko Tepert. Nakon sv. mise slijedi glazbeni i zabavni program, uz nastup duhovnog sastava Tobija i druga iznenađenja.

Drugi smjer kreće iz Velike Gorice, od drvene kapele Ranjenog Isusa, u 11.30h, prema Velikoj Mlaki i sv. Barbari.

Medijski pokrovitelji su Postulatura bl. Ivana Merza, Glas Koncila i Mali koncil.

Opširnije...

7. lipnja - Humanitarna biciklijada sv. Ivana Pavla II - za poplavljena područja oko Banja Luke

Poplave u BiH

IBAN: HR62 2340 0091 1700 1146 4

(Caritas biskupije Banja Luka)

Uz 3. godišnjicu pohoda pape Benedikta Zagrebu i Hrvatskoj - 4-5. lipnja 2011.

 

alt

Letak sa trasom i detaljima programa:

alt

alt

Dopis dr. Miljenka Aničića, direktora Caritasa BiH:

CARITAS BISKUPIJE BANJA LUKA

 

Opširnije...

 
 
home