Zagrebački put svetosti

Zagrebački put svetosti - molitvena inicijativa za Zagreb i Hrvatsku, Svi Sveti - subota 1. 11. 2014.

Nakon Noći otvorenih crkvi 2014, uz sam blagdan Svih Svetih, subota, 1. studenoga 2014, zajednički ćemo pohoditi posljednja počivališta zagrebačkih budućih svetaca i blaženika prema sljedećem rasporedu, moleći se posebno Gospi od Kamenitih vrata za naš grad i domovinu, za gradonačelnika i sve koji nas vode!

Posebno ćemo moliti i za kanonizaciju kardinala Stepinca, prisjetivši se riječi Pape Benedikta XVI u zagrebačkoj katedrali 5. lipnja 2011:

"Njegovo mučeništvo označava vrhunac nasilja usmjerenih protiv Crkve tijekom užasnoga razdoblja komunističkoga progona. Hrvatski katolici, a posebno kler, bili su predmetom mučenja i sustavnih nasilja, koji su išli za tim da razore katoličku Crkvu, počevši od najvišeg mjesnog autoriteta."
                           
Program: (subota 1. 11 - blagdan Svih Svetih)
12.00h - pozdrav Gospi - molitva Anđeo Gospodnji kod Gospe od Kamenitih vrata - molitva nebeskoj zaštitnici za grad Zagreb i vodstvo grada
12.30h - Bazilika Srca Isusova, Palmotićeva, bl. Ivan Merz - molitva na grobu
13.00h - Svetište Majke Božje Lurdske, Zvonimirova, fra Ante Antić - molitva na grobu i obilazak sobice
13.30h - crkva sv. Marije, Dolac - biskup Lang - molitva na grobu
13.45h - crkva sv. Franje Asiškog, Opatovina, fra Vendelin Vošnjak i fra Aleksa Benigar - molitva na grobovima
14.00h - katedrala - bl. kard. Stepinac, kard. Kuharić, kard. Franjo Šeper - molitva na grobovima
15.00h - Mirogoj - Marica Stanković - molitva na grobu
15.15h - Molitva za Domovinu na grobu predsjednika Tuđmana.
16h - zajedničko misno slavlje na Mirogoju za blagdan Svih Svetih
Nakon euharistijskog slavlja Kardinal će kod Središnjeg križa predvoditi blagoslovnu molitvu.

alt  

Molitva Gospi od Kamenitih vrata:

 

Opširnije...

Rođendan Pape Ivana Pavla II i Zagrebački put svetosti

Uskoro kanonizacija današnjeg slavljenika bl.Ivana Pavla II - Sretan Mu Rođendan!

Mnogi od vas se još sa nostalgijom prisjećaju krasnih zajedničkih projekata - tijekom Stepinčeve Krunice 2010 i 2011, pa Merčeve Krunice 2011 - Obiteljske biciklijade bl. Ivana Pavla II, Zagrebačkog puta svetosti i svih drugih blagoslova koje smo zajedno primali u tom krasnom i dinamičnom periodu...Aktivnosti Udruge su zadnjih mjeseci malo zastale, barem prema vani, ali iznutra se događa još puno toga lijepoga...

Mali Indijanci kod s. Lenke i dalje svakodnevno mole za svoje dobročinitelje, a oni i dalje redovno i samozatajno uplaćuju svoje priloge, neki 50 kn, neki 100, 200, 250, pa i 600 kn - skupi se i do 5000 kn mjesečno - sa svakih sto kuna uzdržavajući jedno od dječice čitav mjesec dana! S. Lenka to redovito i zahvalno podiže...Darek iz Poljske je ovaj mjesec tamo sa sinom gimnazijalcem Woytekom i još dvoje njegovih školskih kolega, na misijskom mjesecu, kojeg nikada neće moći zaboraviti...S duhovnim iskustvima i blagoslovima većim od pravog Mjeseca! Dijeleći sa čitavim "virtualnim" svijetom svoja krasna iskustva i - fotografije naše zajedničke ekvadorske indijanske dječice!

Opširnije...

Svečani završetak svibanjske Merčeve Krunice

Sa završetkom mjeseca svibnja, završile su i svibanjske subotnje aktivnosti Kristova Stola, kao duhovna i molitvena priprava za pohod Pape Benedikta XVI Hrvatskoj, a u sklopu manifestacije Merčeva Krunica, pod geslom - S Merčevom Krunicom - U susret Papi! Pod pokroviteljstvom Postulature bl. Ivana Merza.

Manifestacija je završila Zagrebačkim putem svetosti, u subotu 28. svibnja, kojem su prethodili iznimno uspješna 1. Obiteljska biciklijada bl. Ivana Pavla II, tjedan nakon njegove beatifikacije, pod pokroviteljstvom Glasa Koncila i Malog Koncila, zatim su u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom "Stanko Kempny", slijedile dvije subote molitvenog hoda žive krunice zagrebačkim župama, uz molitvu za Svetog Oca, za našu domovinu, naš grad, i za kanonizaciju bl. Ivana Merza.

 

 

Opširnije...

Zagrebački put svetosti - Dodatni poticaj uz blagdan Svih Svetih

Poslušajte prigodni audio spot u lijevom stupcu!Sam bl. Ivan Pavao II nas poziva na štovanje naših duhovnih velikana!

Pročitajte naše izvješće o Zagrebačkom putu svetosti i svečanom završetku svibanjske Merčeve Krunice!

Opis puta i izvješće iz 2011.

Druga medijska izvješća:

2. Postulatura bl. Ivana Merza

1. Hrvatsko planinarsko društvo "Stanko Kempny"

alt

"Iz dugog niza muževa i žena koji su se u naše vrijeme istakli življenjem kršćanskih vrlina, želim spomenuti sluge Božje: Josipa Langa, pomoćnoga zagrebačkog biskupa, franjevce Antu Antića i Vendelina Vošnjaka, kao i Ivana Merza, istaknutog laika u svjedočenju Evanđelja. Najsvjetliji lik je, bez sumnje, nadbiskup i kardinal Alojzije Stepinac." Iz Propovijedi Svetog Oca Ivana Pavla II. na Večernjoj u zagrebačkoj katedrali, 10. rujna 1994.

Opširnije...

 
 
home