Živa Krunica oko Zagreba

Završetak Stepinčeve Krunice i najava Papina dolaska u Hrvatsku 2011

Fotogalerija 4. etape - 30.10 - S Marijom slavi Gospoda - Katedrala - Bistrica

Sa završetkom Stepinčeve Krunice, molitvenog hoda zagrebačkim župama, s nakanom za Stepinečevu kanonizaciju, kada smo svake subote u listopadu molili sva 4 otajstva svete krunice, u duhovnom zajedništvu s našim misionarima po svim kontinentima i posjetili 20-ak zagrebačkih župa, uvijek zajedno moleći i molitvu za kanonizaciju bl. kardinala Stepinca, jučer smo stigli pješice i od katedrale do hrvatskog nacionalnog svetišta u Mariji Bistrici zapalivši i zavjetnu svijeću pred Gospinim likom, i doista vjerujemo u moć molitve, i vjerujemo da nije slučajno, da je baš jučer izišla znakovita neslužbena najava u Večernjem listu:

Večernji list o Papinu dolasku iduće godine

i dan prije službena najava o Papinu dolasku, i njegovoj molitvi na kardinalovu grobu u zagrebačkoj katedrali:

Službena najava Papina posjeta Hrvatskoj 2011 godine

"Zaista, kažem vam, rekne li tko ovoj gori: 'Digni se i baci u more!' i u srcu svome ne posumnja, nego vjeruje da će se dogoditi to što kaže - doista, bit će mu! Stoga vam kažem: Sve što god zamolite i zaištete, vjerujte da ste postigli i bit će vam!" (Mk 11, 23-24)

"Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se." (Mt 7, 7-8)

Stepinčeva Krunica - 4. etapa i fotogalerije prošlih subota!

4. etapa - S Marijom slavi Gospoda!

plakat 01 final 30x50cm4. posljednja etapa Stepinčeve Krunice, s nakanom za kanonizaciju bl. kard. Stepinca, u organizaciji Kristova Stola i Hrv. pl. društva Stanko Kempny, počinje u subotu 30. 10 u 6h, sv. misom u katedrali, koju će služiti rektor katedrale Mr. Josip Kuhtić. Nastavak pješice prema Mariji Bistrici, razmatranje slavnog otajstva krunice, misijska duhovna povezanost s Australijom i Oceanijom, pod geslom "S Marijom slavi Gospoda".

Fotogalerije prethodne 3. etape

Opširnije...

U Gospodina se uzdaj - Stepinčeva Krunica - 3. etapa 23.10

plakat 01 final 30x50cm3. etapa Stepinčeve žive Krunice - Kreni s Krunicom, oko Zagreba, u organizaciji Misijske Europske Katoličke Inicijative "Kristov Stol" i Hrvatskog planinarskog društva Stanko Kempny, za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca, i s molitvenim nakanama za grad Zagreb, Hrvatsku domovinu i čitavu Europu, uz razmatranje

- 3. žalosnog otajstva sv. Krunice, i

-geslo: U Gospodina se uzdaj, uoči svjetske misijske nedjelje,

- u misijskoj duhovnoj povezanosti s čitavom Amerikom, Sjevernom i Južnom,

kreće ove subote 23. listopada,

u župi Sv. Obitelji - Držićeva ulica, jutarnjom sv. misom u 7h,

te preko Borongaja i Kraljice Svete Krunice, Maksimira - župe sv. Jeronima, i kapele sv. Jurja, nastavlja se prema Remetama - karmelskoj župi Marijina uznesenja, i završava molitvom na Stepinčevom grobu, u katedrali, odakle se nastavlja u zadnjoj 4. etapi, sljedeće subote 30.10 prema Mariji Bistrici.

O svemu više i ovaj petak, na Radio Mariji u 16h!!! Posebna gošća - č. sestra s. Graciela, sakramentinka iz Ekvadora.

Opširnije...

Stepinčeva Krunica i karmelski novaci

topimage1

"Prva etapa Stepinčeve krunice u kojoj sam sudjelovao sa svojom subraćom kandidatima karmelskoga reda, je nadišla sva moja očekivanja. Hodočašće zagrebačkim župama, upoznavanje novih ljudi koji su došli sa istom namjerom: moliti dragoga Boga za našu domovinu, grad pa i cijeli kontinent, sa nakanom proglašenja blaženog A. Stepinca svetim... U iščekivanju kako će se sve to odigrati do kraja, svakim korakom polako smo budili i svoje pritajene nakane... Molitvom, pjesmom (hrana duši) sa stankama za objed (hrana tijelu) put je bio sve lakši i ljepši, a etapa mi se činila i premala za cjelokupni dojam, jer joj je već bio kraj. Sreća i ponos dostignuća cilja… Bilo bi lijepo sudjelovati i u narednim etapama, sa krunicom u ruci, sa novim nakanama i u novim župama.", kazao je kandidat Marko Anišić.

Dojmovi karmelskih novaka

Novo iz Karmela

Karmel - naslovnica

topimage2

Budi Svjetlo! Stepinčeva Krunica - 2. etapa

2. etapa Stepinčeve Krunice - Budi Svjetlo! - Misijska povezanost s Azijom!  - subota 16.10.2010 - Uz Svjetski dan pješačenja

2. etapa Stepinčeve Krunice, i 2. Svjetlosno Otajstvo, na nakanu kanonizacije kard. Stepinca, u molitvenoj misijskoj povezanosti s Azijom (posebno s bl. Majkom Terezom i p. Antom Gabrićem), nastavlja se ove subote 16. listopada, u 8h u župi sv. Josipa Radnika, Gajnice (s Črnomerca ZET-ovim busevima 120, 121 ili 124, ili vlakom s Gl. Kolodvora, do Gajnica) a dalje pješice, prema župi sv. Nikole biskupa, Stenjevec, Presveto Trojstvo, Prečko, Sv. Mati Slobode, Jarun...Uz odmor na Bundeku, i molitvu u kapeli Anđela čuvara i sv. Josipa, nastavak prema župi Sv. Obitelji u Držićevoj, odakle nastavljamo u sljedećoj etapi (ranije planirana trasa je malo skraćena i prilagođena)

Fotografije s Festivala u Mariji Bistrici i 1. etape - u našim Fotogalerijama!

Marija Bistrica - 2. listopada - 1. Stepinčeva Krunica - Festival moderne duhovne glazbe

(uz fotke, klikom na lijevi audio program, možete čuti najavu za festival!)

Stepinčeva Krunica - 1. etapa - Zauzmi Stav! - Radosna Otajstva - Afrika - 9. listopada - Sv. Nedelja - Gajnice

(A uz ove fotografije, možete slušati drugi audio spot, kliknuvši lijevo na njega)

 
 
home