6. Noć otvorenih crkvi 2015 - izvješća i dojmovi

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našoj inicijativi - pod lijepim imenom - Noć otvorenih crkvi! U istom Duhu hrvatskog jezika i tradicije nastavljamo i idućih godina! 

Molimo sve organizatore da nam pošalju i svoja izvješća i dojmove, kako bismo ih podijelili sa svima kao nadahnuće i poticaj! 

Velika hvala i Božji blagoslov! 

1. Frama Sivša - Sv. Ante Padovanski 

"U subotu 31.listopada u župi sv Ante Padovanskog mladi Frame Sivša organizirali su 4. put za redom Noć otvorenih crkava.

Večernji program je započeo molitvom časoslova.

Mladi i župljani su kroz meditacije razmišljali o predanju Bogu i Njegovim naumima o našem životu.

Nakon molitveno meditativnog dijela framaši su svim prisutnima spremili i male poklone,zahvalnice koje sadržavaju poruku iz Evanđelja uz koje je bio priložen i mali križ."

slika1     slika2

 

slika3  slika4

6. Noć otvorenih crkvi - obavijest za medije

Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa i ove godine - po 6. put poziva na priključivanje Vaših župa, crkvi, kapela, molitvenih zajednica na 6. Noć otvorenih crkvi - molitvena bdjenja uoči Svih Svetih! 

Planira se da vrata katedrale i drugih crkvi koje se žele priključiti, uz prijave organizatoru, ostanu otvorena barem do ponoći, a u njima će biti određeni prostori za duhovno i kulturno razmišljanje, uz Klanjanje pred Presvetim Sakramentom, koncerte, izložbe, predavanja, molitve i trenutke šutnje, uz mogućnost svete ispovijedi. Inicijativom se želi očitovati da su kultura i duhovnost u Europi izvor društvenog života, te vratiti puninu kršćanskog smisla noći uoči Svih Svetih.

O svim dijelovima manifestacije, redovito će se donositi detaljnija medijska izvješća i obavijesti, prijave su moguće, i sve dodatne informacije mogu se dobiti na web stranicama Udruge "Kristov Stol": www.kristov-stol.hr, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili na mobitel: 091-570-8604. 

Plakat A3 03 web

 
 
home