Devetnica bl. Ivanu Pavlu II i Svim Svetima

Ove godine kao duhovna priprava za Sve svete - ne samo Noć otvorenih crkvi, nego i čitava devetnica - između blagdana bl. Ivana Pavla II (22. listopada) i blagdana Svih Svetih (1. studenog)!

"Kristov Stol" u suradnji sa Zajednicom molitelja i štovatelja Božanskog milosrđa iz župe Sv. Josipa (info: Nada Caren,mail: nada.caren@hjkgd.hr, mob: 091-300-6688

Devetnica bl. Ivanu Pavlu II i Svim Svetima

Na 1. blagdan bl. Ivana Pavla II (!), 22. listopada, u suradnji sa Zajednicom molitelja i štovatelja Božanskog milosrđa iz župe Sv. Josipa (voditeljica: gđa Nada Caren), započinje nova velika devetnica na čast bl. Ivanu Pavlu II, i Svim svetima!


Devetnica će se obavljati u kapeli sveudiljnog klanjanja Corpus Domini, Trešnjevka, Mošćenička ulica (prilaz tramvajem 9 i 12 prema Remizi, do Selske, i pješice do kapele) i na drugim mjestima koja se odluče uključiti.


Poznato je naime da je novi Blaženik Papa Ivan Pavao II, proglasio više svetaca negoli svi njegovi prethodnici zajedno:

"Proglasio je novih 1338 blaženika i 482 novih svetacaTo je više od svih papa prije njega zajedno, koji su proglasili ukupno 302 sveca. Među svetima su i Hrvati Leopold Mandić i Marko Križevčanin, a među blaženima Alojzije Stepinac, Ivan Merz i Marija Petković. Među poznatijima koji su proglašeni svetima i blaženima su: bl. Majka Terezija iz Calcutte, sv. Josemaría Escrivá, bl. Martin Slomšek kao prvi Slovenac blaženik, bl. Ceferino Gimenez Malla mučenik iz Španjolske kao prvi Rom blaženik, sv. Juan Diego, prvi Indijanac proglašen svetim i dr."

Devetnica će početi na sam Papin blagdan, 22. 10 u 15h - klanjanjem pred Presvetim, i molitvom krunice Božanskog milosrđa, litanija bl.Ivana Pavla II, razmatranjima, predstavljanjem hrvatskih svetaca i blaženika, te završiti litanijama Svih Svetih, kao duhovna priprema za njihov blagdan 1. studenog.

Za sve detalje, informacije, precizan program devetnice, kapele i molitvene zajednice koje se žele uključiti i dr. javiti se gđi Nadi Caren: nada.caren@hjkgd.hr, ili na mob: 091-300-6688