Molitve i devetnice

Molitva za posvetu župe


"Majko Marijo, zoro spasenja, naša župa (ime patrona) danas se izručuje tvomu BezgrješnomSrcu. Primi nas pod svoju majčinsku zaštitu i vodi nas k svome Sinu Isusu, koji je svjetlo svijeta i jedini Spasitelj,naša nada i naš spas.

Gospodine Isuse,kao župa (ime patrona) u Duhu Svetom, posvećujemo se i izručujemo Tvom Presvetom Srcu. Neka postanemo sve predanije i svevjernija djeca nebeskog Oca.

Posvećujemo i predajemo ti sve župljane (naše župe), počevši od najslabijih, od još nerođene djece do bolesnika, invalida i staraca. Predajemo ti naše obitelji, našu djecu, našu mladež, samce. Osobito te molimo za neskladne, ranjene i razorene obitelji.Obazri se na mlade koji traže smisao života i na sve one koji se gube u najrazličitijim ovisnostima.

Pomozi nezaposlenima, osamljenima i očajnima. Molimo te za sve zalutale u našoj župi. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, primi sve imenovane u Srce svoje, a nas učini suradnicima svoga milosrđa.

Milosrdni Spasitelju, pred tobom obnavljamo svoju krsnu posvetu trojedinom Bogu: odričemo se grijeha, zavodljivosti zla i sotone. Vjerujemo sve što nam je objavio Bog i kako nas uči Katolička Crkva. Udijeli nam duha ljubavi da uzmognemo živjeti po Evanđelju, vršiti Tvoju zapovijed ljubavi prema Bogu i bližnjemu, Božje i crkvene zapovijedi, dostojno primati sakramente, osobito sakrament pomirenja i euharistije, te se ravnati prema nauku crkvenog učiteljstva.

Pomozi nam da budemo u snazi Duha Svetoga, Njegovih darova i Njegovih karizmi, da radosno osluškujemo Božji poziv, te mu se velikodušno odazovemo, sudjelujemo u novoj evangelizaciji i tako pridonosimo jedinstvu i rastu župne zajednice Sv.Blaža i sveopće Crkve.
Želimo se hraniti riječju Božjom i nebeskim Kruhom te redovitom molitvom. Tako ćemo, dobro pripremljeni, moći pobijediti svako zlo i uvijek izabrati život. Čuvaj nas u svim opasnostima te nas po zagovoru Majke Marije na kraju ovog zemaljskog hodočašća sretno dovedi u zagrljaj milosrdnog nebeskog Oca. Amen."

Opširnije...

Časoslov Naroda Božjega

Časoslov!

Molimo zajedno s Crkvom diljem svijeta!

Devetnica bl. Ivanu Pavlu II i Svim Svetima

Ove godine kao duhovna priprava za Sve svete - ne samo Noć otvorenih crkvi, nego i čitava devetnica - između blagdana bl. Ivana Pavla II (22. listopada) i blagdana Svih Svetih (1. studenog)!

"Kristov Stol" u suradnji sa Zajednicom molitelja i štovatelja Božanskog milosrđa iz župe Sv. Josipa (info: Nada Caren,mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mob: 091-300-6688

Devetnica bl. Ivanu Pavlu II i Svim Svetima

Na 1. blagdan bl. Ivana Pavla II (!), 22. listopada, u suradnji sa Zajednicom molitelja i štovatelja Božanskog milosrđa iz župe Sv. Josipa (voditeljica: gđa Nada Caren), započinje nova velika devetnica na čast bl. Ivanu Pavlu II, i Svim svetima!

 

Opširnije...

 
 
home