Molitva za posvetu župe

"Majko Marijo, zoro spasenja, naša župa (ime patrona) danas se izručuje tvomu BezgrješnomSrcu. Primi nas pod svoju majčinsku zaštitu i vodi nas k svome Sinu Isusu, koji je svjetlo svijeta i jedini Spasitelj,naša nada i naš spas.


Gospodine Isuse, kao župa (ime patrona) u Duhu Svetom, posvećujemo se i izručujemo Tvom Presvetom Srcu. Neka postanemo sve predanije i svevjernija djeca nebeskog Oca.

Posvećujemo i predajemo ti sve župljane (naše župe), počevši od najslabijih, od još nerođene djece do bolesnika, invalida i staraca. Predajemo ti naše obitelji, našu djecu, našu mladež, samce. Osobito te molimo za neskladne, ranjene i razorene obitelji.Obazri se na mlade koji traže smisao života i na sve one koji se gube u najrazličitijim ovisnostima.

Pomozi nezaposlenima, osamljenima i očajnima. Molimo te za sve zalutale u našoj župi. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, primi sve imenovane u Srce svoje, a nas učini suradnicima svoga milosrđa.

Milosrdni Spasitelju, pred tobom obnavljamo svoju krsnu posvetu trojedinom Bogu: odričemo se grijeha, zavodljivosti zla i sotone. Vjerujemo sve što nam je objavio Bog i kako nas uči Katolička Crkva. Udijeli nam duha ljubavi da uzmognemo živjeti po Evanđelju, vršiti Tvoju zapovijed ljubavi prema Bogu i bližnjemu, Božje i crkvene zapovijedi, dostojno primati sakramente, osobito sakrament pomirenja i euharistije, te se ravnati prema nauku crkvenog učiteljstva.

Pomozi nam da budemo u snazi Duha Svetoga, Njegovih darova i Njegovih karizmi, da radosno osluškujemo Božji poziv, te mu se velikodušno odazovemo, sudjelujemo u novoj evangelizaciji i tako pridonosimo jedinstvu i rastu župne zajednice Sv.Blaža i sveopće Crkve.

Želimo se hraniti riječju Božjom i nebeskim Kruhom te redovitom molitvom. Tako ćemo, dobro pripremljeni, moći pobijediti svako zlo i uvijek izabrati život. Čuvaj nas u svim opasnostima te nas po zagovoru Majke Marije na kraju ovog zemaljskog hodočašća sretno dovedi u zagrljaj milosrdnog nebeskog Oca. Amen."

28. 03. 2014, u župi sv. Blaža, prigodom njihova cjelonoćnog klanjanja pod vodstvom župnika mons. Sekelja, u sklopu inicijative "24 sata za Gospodina" Zagrebačke Nadbiskupije i uoči 100-godišnjice župe 28.3.2015.