Korizma 2019 u Ekvadoru u Zajednici Krista Misionara Molitelja

Dragi prijatelji i dobročinitelji misija u Ekvadoru! 

Unatoč našoj velikoj želji da redovito objavljujemo izvještaje i novosti iz Ekvadora, 

na žalost zbog obaveza sestara iz zajednice Krista Misionara Molitelja, 

one nam ne stignu redovito dostavljati ono što svi rado želimo pratiti, 

kako bismo još intenzivnije duhom i molitvama bili prisutni i na njihovom kontinentu. 

Najprije, velika hvala svim redovitim i ustrajnim dobročiniteljima! 

Zahvaljujući Vama u prošloj godini 2018. preko Kristova Stola za misijski centar Zajednice Krista Misionara Molitelja, prikupljeno je gotovo 40.000 kuna, što s. Lenka prema mjesečnim svotama i potrebama zahvalno preuzima putem bankomata u Quitu, za osnovne potrebe gotovo 400 dječice u njenom centru, koji redovito prije svakog obroka mole za sve svoje dobročinitelje. 100 kn mjesečno je dovoljno za pokriti potrebe jednog djeteta. Evo i malo novosti iz života sestara Zajednice Krista Misionara Molitelja u dalekom Ekvadoru, i njihovih korizmenih aktivnosti. Više fotografija možete pogledati na fb profilu Kristova Stola. 

Uz odlazak u korizmene misije u još siromašnija obalna područja, od petka 10.3 do nedjelje 12.3.2019, sestre su održale i duhovnu korizmenu obnovu za mlade njihova centra - na kojoj je sudjelovalo 8 djevojaka i 12 mladića srednjoškolskog uzrasta. Taj vikend na redu su bili mladi 2. srednje, a svaki korizmeni vikend dolazi druga grupa mladih.

Uz molitveni program, razgovaralo se o duhovno psihološkim temama: smislu života, i prepoznavanju Božje prisutnosti u vlastiom životu - ono što Bog želi ostvariti u njima; raspoznavanje dobroga i lošega u vlastitom životu i životu svoje obitelji i najbliže okoline, te kako Božja ljubav iscjeljuje, kako tu ljubav treba znati primati i prenositi drugima.

Govorilo se i o važnosti prijateljstva, uz molitvu i praktične vježbe. Uz sestre Zajednice Krista Misionara Molitelja, duhovni program je vodio vlč. Juan Diego, uz svakodnevne svete mise i mogućnost svete ispovijedi. Mladi su aktivno sudjelovali u programu, iskreno i otvoreno govoreći o svojim problemima, i pozitivnim odlukama, koje su odmah mogli primijeniti i u praksi, organiziravši uz pomoć sestara druženje, za siromašnu malu djecu iz susjedstva, pripremivši za njih zabavni program, društvene igre, uz pripremu skromnog obroka za tu dječicu... Tako su mladi, iako i sami siromašni, i iz teških životnih i obiteljskih uvjeta, naučili pomogati još potrebitijima. Mladi su pozitivno i s entuzijazmom prihvatili sve duhovne i praktične poduke, te odlučili nastaviti s molitvenim i duhovnim radom na sebi i u svojim obiteljima, a odlučili su i oformiti novu grupu mladih, kroz redovite duhovne susrete i volonterske akcije sa sestrama i ubuduće.

Svaki vikend u korizmi dolazi nova skupina mladih, različitih srednjoškolskih uzrasta.  

To je mali isječak iz korizmenih aktivnosti sestara Zajednice Krista Misionara Molitelja, pored Quita. 

Nadamo se da ćemo i dalje primati ovakve kratke izvještaje, te da ćemo i dalje svojim molitvama i redovitim mjesečnim donacijama moći pratiti i pomagati njihov rad. 

Početkom travnja, na nekoliko tjedana u Quito bi trebala stići jedna liječnica iz Zagreba sa kćerkom, te vidjeti koliko će one moći tamo pomoći svojim stručnim uslugama - pa ćemo i njihov put i trud pratiti svojim molitvama.