Obitelj Ćavar poziva vas na Komemoraciju, koja će se održati u nedjelju, 13. ožujka 2022, u Dubravi, Franjevački samostan i crkva Bezgrješnog začeća BDM, Avenija Gojka Šuška 2, nakon sv. mise zadušnice u 18h, u suradnji sa Hrvatskim pokretom za život i obitelj, i Hrvatskim žrtvoslovnim društvom.

Tijekom Komemoracije, Udruga koju je 25. ožujka 1990. godine, utemeljila pokojna dr. Ružica Ćavar, "Hrvatski pokret za život i obitelj" po prvi puta će zaslužnim pojedincima iz redova laika i svećenstva dodijeliti godišnje Priznanje nazvano po dr. Ružici Ćavar, za njihov izniman doprinos promicanju obiteljskih vrijednosti, bračnog zajedništva i zaštiti života ljudskih bića od začeća do naravne smrti, u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tijekom 2021.

Čast primiti Priznanje "Dr. Ružica Ćavar" ove godine imat će:

  • pater Marko Glogović, osnivač udruge "Betlehem" i voditelj Saveza Betlehema, te
  • gospodin Ante Čaljkušić, predsjednik udruge "Hrvatska za Život" i predsjednik međunarodne inicijative "40 dana za život" u Hrvatskoj.

Priznanje "Dr. Ružica Ćavar" dodjeljivat će se svake godine, uz blagdan Blagovijesti i godišnjicu osnutka Hrvatskog pokreta za život i obitelj - 25. ožujka.

Osmrtnica