Medijska najava za Sarajevo - petak, 5.5.2017 - 9h

PREDMET: Molba za medijsko praćenje okupljanja povodom 4. Međunarodne bicklijade

MARIJA ZVIJEZDA – ispraćaj biciklista iz Sarajeva

"Kristov Stol" - Misijska Europska Inicijativa sa sjedištem u Zagrebu od 2. do 7. svibnja 2017. organizirati će 4. Međunarodnu biciklijadu prema Banja Luci i to iz sedam smjerova - gradova i marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja je pohodio sveti Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.

Sudjelovati će više od 50 biciklista iz nekoliko biciklističkih klubova iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će biciklirati pod geslom “Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja!", a s ciljem obilježavanja jubileja: 100. godišnjice fatimskih ukazanja - 1917, 35. godišnjice Papina zahvalnog hodočašća u Fatimu - 1982. i 20. godišnjice Papina pastoralnog posjeta Sarajevu pod geslom "S vama smo"! Susret biciklista iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, 6. svibnja 2017. predveče. U prilogu šaljemo detaljan program biciklijade.

Grupa biciklista koja će na putu prema Banja Luci biciklirati iz smjera Dubrovnika i Metkovića proći će kroz Sarajevo 4. i 5. svibnja 2017. Time će sudionici biciklijade podsjetiti na 20. godišnjicu Papina pastoralnog posjeta Sarajevu. Stoga vas pozivamo da zajedno ispratimo bicikliste iz Sarajeva 5. svibnja 2017. u 9:00 ispred Katedrale “Srca Isusova” i tako posvjedočimo da Sarajlije nisu zaboravile iskrenog prijatelja Bosne i Hercegovine Papu Ivana Pavla II koji je 12. i 13. travnja 1997. godine boravio u ratom napaćenom i razrušenom Sarajevu te blagoslovio sve ljude u Bosni i Hercegovini, pozvavši ih na trajno zalaganje za mir na ovim prostorima.

Ovim načinom Vas MOLIMO da se novinari vaše cijenjene medijske kuće pridruže polusatnom ili četrdesetpetominutnom okupljanju biciklista sudionika biciklijade i građana, biciklista, predstavnika lokalnih vlasti, vjerskih zajednica, drugih udruženja i organizacija ispred Katedrale kako bi se međusobno pozdravili i fotografirali, kratko družili, te da o tome izvjeste bosanskohercegovačku i regionalnu javnost.

Organizator, a za ispraćaj biciklista iz Sarajeva to je g. Senad Dorić, na raspolaganju vam je za odgovore na sve dodatne upite na broj telefona 061 163 792 ili e mail: doricsenad@yahoo.com.

O programu biciklijade, detaljima i aktualnostima možete saznati na www.kristov-stol.hr