7. Marija Zvijezda - 16-20.9.2020. (otkazano)


NOVI TERMIN: 16-20. rujna 2020! 

Molim zainteresirane sudionike da popune upitnik: 

Upitnik za iskaz interesa i prijavu sudjelovanja

Informacije na plakatu su podložne promjenama (do početka rujna 2020.) od strane organizatora.

Dragi prijatelji, suradnici i sudionici, 

velika nam je radost i blagoslov, što možemo najaviti novi termin održavanja naše 7. Marije Zvijezde, od 16-20. rujna 2020. Ranije planirani svibanjski termin, na žalost smo  morali odgoditi zbog poznatih korona razloga. 

Zahvaljujemo na potpori posebice Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, koji su prepoznali kvalitetu i već skoro desetljetnu tradiciju ovog lijepog projekta, te ćemo se zahvaljujući njihovoj potpori i ove godine moći družiti s našim dragim domaćinom biskupom Komaricom, i njegovim suradnicima i vjernicima banjolučke biskupije, te se ponovo okupiti oko predivne Marije Zvijezde! 

Kao što na plakatu i piše - obilježit ćemo 100. obljetnicu rođenja sv. Ivana Pavla II, i 15. obljetnicu njegova preminuća, povezujući sva mjesta i marijanska svetišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, koje je on posjetio, a od kuda će i ove godine voziti naši vrijedni biciklisti, dok ćemo ih svi ostali pratiti svojim molitvama, i zahvalnošću za sve milosti i blagoslove Papinih pohoda. 

Zaokružit ćemo i svečanu godinu proslave 150. obljetnice osnutka Marije Zvijezde, kao i 110. obljetnicu preminuća njenog utemeljitelja sluge Božjega o. Franza Pfannera. 

Tim povodom - ove godine opet imamo posebne goste, poglavare dvaju redovničkih redova iz Južne Afrike, sa sjedištem u Rimu, muškoga i ženskoga - koje je utemeljo o. Franz Pfanner. 

Radujemo se posjeti  o.Thulanija Victora Mbuyise, generalnog poglavara reda Misionara Mariannhilla., kao i časne majke Sr. Monica Mary Ncube CPS iz zajednice Misionarki sestara Predragocjene Krvi

Uz njihove i sve naše molitve, vjerujem da ćemo ovaj puta uspjeti i da nas ni korona opasnosti neće onemogućiti, uz pridržavanje svih propisanih mjera. 

Vidimo se, uz Božju pomoć, u Banja Luci - 19-20. rujna 2020!