7. Marija Zvijezda - Najava za medije

Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa tijekom svibnja, od 1-31. svibnja, organizira 7. Mariju Zvijezdu - svehrvatsku biciklijadu sv. Ivana Pavla II, prvi puta na virtualni način, kako bi se vožnji biciklima u čast sv. Ivana Pavla II, i sjećanja na njegove pohode Hrvatskoj i Bosni i Hercegovni, s posebnom povezanosti s Hrvatima Banjolučke biskupije, i molitvenom nakanom za što skoriju kanonizaciju bl. kardinala Stepinca, mogli priključiti svi biciklisti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, te u hrvatskim misijama diljem svijeta, povezujući svetišta i kapele posvećene sv. Ivanu Pavlu II, bl. kard. Stepincu, sv. Josipu i Mariji. 


Virtualna biciklijada se održava pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, te medijskim pokroviteljstvom Hrvatske katoličke mreže i Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. 


Vozeći bicikle za 7. Mariju Zvijezdu, kroz cijeli svibanj, odazivamo se i na svibanjsku molitvenu inicijativu Pape Franje, uz posebnu podršku banjolučkog biskupa Komarice. Poruka biskupa Komarice sudionicima 7. Marije Zvijezde 2021. godine! U Marijinu mjesecu, 

Josipove godine, 

po zagovoru sv. Ivana Pavla II, 

molimo i vozimo za kanonizaciju bl. kardinala StepincaIspunjavanjem i slanjem obrasca na kristov.stol@gmail.com, svi sudionici će dobiti svoj startni broj, te nakon pređene željene kilometraže od 25, 50, 75 ili 100 km, dijeljenja svojih fotografija u svetištima koje su obišli biciklom, uz hashtag  #KristovStolMarijaZvijezda i slanja završnog izvješća,  dobiti spomen drvene medalje, s oznakom kategorije koju su odvozili. 


Predvidjene su 4 kategorije: 


bl. Stepinac -  25 km 

sv. Ivan Pavao II - 50 km 

sv. Josip - 75 km 

i bl. Djevica Marija - preko 100 kmViše detalja na kristov.stol@gmail.com, mob: 0915708604, te na www.kristov-stol.hr (poveznica: 

 http://kristov-stol.hr/index.php/7-marija-zvijezda-2020/527-7-marija-zvijezda-virtualno-1-31-5-2021) gdje se nalaz i obrazac za prijave.


Obrazac za prijave


Sudjelovanje moguće i putem: 

 https://www.strava.com/clubs/KristovStolMarijaZvijezda