Završetak svibanjske 7. Marije Zvijezde - 31. 5 u 18h prijenos sv. Mise iz samostana Marija Zvijezda i Tijelovo - 3.6. - susret sudionika s biskupom Komaricom uz Svjetski dan bicikla, u župi bl. Alojzija Stepinca - Bestovje - Novaki - Rakitje

Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa uz završetak svibanjske molitvene biciklijade sv. Ivana Pavla II, organizira u pon 31. svibnja od 18h izravni prijenos završne sv. krunice i sv. mise iz banjolučkog samostana Marija Zvijezda, koju će voditi biskup Komarica sa koncelebrantima, župnikom vlč. Zvonkom Topićem i mons. Ivicom Božinovićem i drugima. Izravni prijenos će se moći pratiti putem youtube kanala Kristova Stola: 


(pon, 31.5 u 18h) 


Sudionici biciklijade, koji su tijekom Marijinog svibnja, u Josipovoj godini, po zagovoru sv. Ivana Pavla II, vozili za Stepinčevu kanonizaciju, istovremeno su se  ujedinili s vjernicima banjolučke biskupije i brojnim drugim vjernicima u cijelom svijetu, koji su na poziv pape Franje podržali svjetsku molitvenu akciju, tijekom Gospinog mjeseca svibnja, u kojoj se molilo za svakog čovjeka koji je izravno ili neizravno pogođen pandemijom te za normaliziranje svakodnevnog života.

40ak biciklista sudionika, tijekom svibnja prešli su preko 3000 km, povezujući svetišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koje je pohodio sv. Ivan Pavao II, Mariju Bistricu, Trsat, Zadar, Aljmaš i dr., a simbolično se priključilo i nekoliko sudionika iz hrvatske dijaspore, vozeći po Njemačkoj. Biciklisti Banjolučke biskupije simbolično su povezali samostan Marija Zvijezda sa svim smjerovima od kuda su prošlih godina dolazili biciklisti - svetištima sv. Josipa u Prijedoru, i Novoj Topoli, te s Podmilačjem i Jajcem, a fotografije i izvješća svih sudionika moguće je pronaći na stranicama www.kristov-stol.hr: 

http://kristov-stol.hr/index.php/7-marija-zvijezda-2020/540-7-marija-zvijezda-novosti-i-foto-izvjestaji-sudionika

te na društvenim mrežama uz hashtag #KristovStolMarijaZvijezda


Kako biciklisti iz Hrvatske, ove godine zbog pandemije nisu uspjeli fizički doći do Marije Zvijezde i biskupa Komarice, biskup Komarice će se susresti sa sudionicima u četvrtak, 3.6, na blagdan Tijelova, koji datum je ujedno i Međunarodni dan bicikla. 


Zajedničku završnu sv. misu svih sudionika, čija zajednička molitvena nakana je bila što skorija kanonizacija kard. Stepinca, predvodit će biskup Komarica u župi bl. Alojzija Stepinca, Bestovje-Rakitje-Novaki, zajedno sa župnikom domaćinom, prečasnim Božidarom Cindorijem. 


Na Tijelovo, 3.6. u 17.00 sati - okupljanje svih biciklista, sudionika 7. Marije Zvijezde, i drugih biciklista koje se žele priključiti, kod kapele sv. Andrije u Novakima (koju je 1934. blagoslovio sam bl. Alojzije Stepinac), koja je 500 m udaljena od župne crkve bl. Stepinca. Tamo će biskup Komarica blagosloviti sudionike, nakon čega svi biciklima idu do crkve gdje će u 18.00 sati biti sv. misa, kojom će se obilježiti Svjetski dan bicikla i završetak 7. Marije Zvijezde - virtualne biciklijade sv. Ivana Pavla II, nakon čega će predstavnici organizatora Kristova Stola, podijeliti drvene medalje svim sudionicima i prigodne poklon pakete, koje financira Središnji  državni ured za Hrvate izvan RH, a medijski pokrovitelji su Hrvatska katolička mreža i Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.


Više informacija na www.kristov-stol.hr, mail: kristov.stol@gmail.com ili mob: 091-570-8604.