1. "Ono malo više!" - biciklijada Travnik - Klobuk - Metković, 16-19.10.2014. - duhovno-pustolovna poveznica

Velika hvala svim sudionicima, suorganizatorima i domaćinima! Sve je prošlo izvrsno, po krasnom vremenu i s velikim blagoslovom! Predivne fotografije - uskoro!

Ono malo više - izvješća i fotogalerije


"Metković, (IKA) - U nedjelju 19. listopada u Metkoviću je završila duhovno-pustolovna poveznica nazvana „Ono malo više" koja je počela u četvrtak 16. listopada. Sudionici su biciklima i molitvom prošli put od Travnika preko Klobuka do Metkovića a prigodom 100. obljetnice rođenja o. Ante Gabrića, koja će se obilježiti sljedeće godine; te prisjećanja na 20. listopad 1988. kada je o. Ante preminuo u Kalkuti, ali i 140. obljetnicu rođenja isusovačkog sjemeništarca Petra Barbarića. Poveznicu je održana u organizaciji Misijske europske inicijative „Kristov stol"i biciklističkog kluba Metković, sa nakanom beatifikacije dvojice blaženika.
Na poveznicu se odazvalo tridesetak mladića iz Zagreba, Metkovića i Okučana koji su prošli cijelu trasu, a putem su im se priključivali članovi biciklističkih klubova Široki Brijeg, Brotnjo i Ljubuški, tako da je u Metković stiglo više od 50 biciklista.
Sudionici su 18. listopada sudjelovali na misi u crkvi sv. Ilije u Metkoviću, rodnoj župi o. Ante Gabrića, a 19. listopada u crkvi sv. Nikole - gdje su bili smješteni u Pastoralnom centru o. Ante Gabrića. Misno slavlje predvodio je don Ante Antunović, koji je biciklistima zahvalio, te poručio da nastave slaviti zaslužne ljude naše Crkvene i narodne povijesti."


Uoči 100. godišnjice rođenja oca Ante Gabrića, i 140. Petra Barbarića, Kristov Stol u suradnji s novoosnovanim Biciklističkim klubom Metković od 16-19.10.2014, uz misijsku nedjelju (Svjetski misijski dan 2014),  organizira: "Ono malo više!" - duhovno-pustolovnu poveznicu:

Travnik  Klobuk -Metković

Detalji i informacije za medije: 091-570-8604, kristov.stol@gmail.com

Prijave i praktične informacije:

Turistička Zajednica Grada Metkovića

Svi biciklisti, amateri rekreativci, zainteresirani da se Biciklijadi priključe u subotu i da u što većem broju dođemo u Metković mogu se pridružiti na lokacijama prije grada sukladno svojim mogućnostima.
Subotnja ruta je Kupres, Klobuk, Ljubuški, Prud, Vid, Metković. Ako se želite priključiti na GP Prud, dolazak biciklista se očekuje oko 15 sati, dok bi u Metković trebali doći oko 16 sati!

Biciklistički Klub Metković shared his događaj.

Svi biciklisti zainteresirani da nam se priključe u subotu i da u što većem broju dođemo u Metković mogu nam se pridružiti na lokacijama prije grada sukladno svojim mogućnostima. Subotnja ruta je Kupres, Klobuk, Ljubuški, Prud, Vid, Metković. Za više informacija možete nas kontaktirat na brojeve mobitela 095/811 0317 i 00 387 63 155 512, 00 387 63 155 512.


AKTUALNE NOVOSTI - iz dana u dan

MEDIJI O NAMA

Pisma podrške


Organizator zadržava pravo manjih izmjena trase i programa, u skladu s mogućnostima i tehničkim ograničenjima.Obavijest za medije

Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa i Biciklistički klub Metković - organiziraju "Ono malo više"  - Duhovno pustolovnu poveznicu Travnik - Klobuk - Metković, od 16.10 do 19.10.2014., uz Misijsku nedjelju i Svjetski dan misija, uoči 100. godišnjice rođenja o. Gabrića, a s molitvenom nakanom za beatifikaciju o. Ante Gabrića i Petra Barbarića, uz njihov zagovor.

Biciklima i molitvom od Travnika preko Klobuka do Metkovića, u stilu i duhu o. Ante Gabrića i Petra Barbarića, uz posebnu podršku i blagoslov kardinala Puljića!

U četvrtak 16. 10. poseban program i sv. misa u travničkoj gimnaziji i sjemeništu, uz molitvu na grobu Petra Barbarića, noćenje.

U petak 17.10 blagoslov biciklista i polazak prema Kupresu, preko Bugojna. Smještaj u privatnom aranžmanu, noćenje. (do manje promjene prvotnog plana došlo je zbog praktičnih ograničenja i prilagodbi, zahvaljujemo na razumijevanju)

U subotu 18.10 - nastavak prema Klobuku, posjet i molitva u rodnoj kući Petra Barbarića u Šiljevištima,  nastavak prema Metkoviću, uz poseban program u organizaciji Grada Metkovića i sv. misu u župi sv. Ilije, smještaj i noćenje u pastoralnom centru "Otac Ante Gabrić".

U nedjelju 19.10 sv. misa u župi sv. Nikole, posjet rodnoj kući oca Gabrića, ornitološkoj zbirci i drugim znamenitostima grada Metkovića, izlet i ručak na lađama.

Do sada je prijavljeno 30-ak biciklista za čitavu trasu (iz Metkovića, Zagreba, Zadra, Okučana, Banja Luke...), a očekuje se priključivanje lokalnih biciklista na dionicama trase.

Dodatne informacije na www.kristov-stol.hr, email: kristov.stol@gmail.com, kao i na facebook stranicama Biciklistički klub Metkovićbkmetkovic@gmail.com, mob: 099-825-6646 i 092-211-3844.

Financijska podrška projektu:

(Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa, Zagreb)

IBAN/Žiro račun (PBZ): HR6723400091110433489

(s obaveznom naznakom: Za biciklijadu "Ono malo više")

Biciklistički klub Metković

IBAN: HR272500091101420121

(s obaveznom naznakom: Za biciklijadu "Ono malo više")

Detaljnije:Nakon uspješno organizirane Međunarodne biciklijade "Marija Zvijezda", prigodom papine kanonizacije iz 7 smjerova prema Banja Luci 1-4. svibnja 2014, ostvarena je mreža suradničkih biciklističkih klubova u Hrvatskoj i BiH, te je 2014. u suradnji s novoosnovanim BK Metković, a uoči 100. godišnjice Gabrićeva rođenja, ponovo zaživljen projekt Kristova Stola iz 2011. "Ono malo više" - Duhovno-pustolovna poveznica Travnik-Klobuk-Metković, s donekle promijenjenom trasom, i nekim novim sadržajima.

Time bi započeli obilježavanje 100-godišnjice rođenja o. Gabrića (na datum njegova preminuća 1988, koji se točno poklapa s datumom njegova odlaksa u Indiju 50 godina ranije), a istovremeno bismo obilježili i 140. godišnjicu rođenja Petra Barbarića.


Trasa

Trasa 1. dan: (Travnik - Kupres)

Trasa 2. dan (Kupres - Tomislavgrad - Klobuk - Metković)


Dionice su duge po cca 100 km s tim da prva ima dva kvalitetna uspona, a druga samo jedan početni, ostalo je spust.


Detaljan program sa satnicom

Program biciklijade Travnik-Metković

četvrtak (16. listopada 2014.) - TRAVNIK

17,00 h - okupljanje i smještaj

18,30 sati - sv. misa sa sjemeništarcima,
19,00 h večera,
20 h - druženje, prezentacije

22h - počinak


petak (17. listopada 2014) - TRAVNIK - KUPRES

06,30 sati doručak,

07,30 sati blagoslov biciklista i polazak prema Kupresu, kraća zaustavljanja u Bugojnu i dr.

16h - Kupres, smještaj u privatnom aranžmanu

17.30h - odmor, okrepa, zajedničko druženje, večera

22h - počinak


subota (18. listopada 2014) - KUPRES - TOMISLAVGRAD - KLOBUK - METKOVIĆ

07,30 sati - polazak prema Klobuku i Metkoviću

- priključivanje biciklista iz hercegovačkih biciklističkih klubova

13.30h  - Šiljevišta - rodna kuća Petra Barbarića, molitva, okrepa i druženje
16.00h  - dolazak u Metković, doček biciklista na Trgu kralja Tomislava
17,15 h - polazak pješice svih biciklista s biciklima na ramenu stepenicama do crkve Sv. Ilije
17.25h - fotografiranje ispred crkve sa biciklima.
17.30h - sv. misa
18.15h - smještaj u pastoralnom centru "Otac Ante Gabrić"

19,30 sati program u Domu kulture (video - tonski zapis o životu oca Ante
Gabrića), press konferencija.
20,45 sati početak večere u pastoralnom centru "Otac Ante Gabrić", druženje..

nedjelja (19. listopada 2014) - METKOVIĆ

08, 00 sati caffe bar „Frankie“, zajednička kava i doručak
09,00 sv. misa u pastoralnom centru "Otac Ante Gabrić"
10,00 sati obilazak rodne kuće oca Ante Gabrića i dr. znamenitosti
11,00 sati  izlet lađama riječnim rukavcima iz mjesta Prud prema Vidu
 i ručak na lađama
13,00 sati oproštaj i povratak svojim kućama

Geslo

"Ono malo više!"

Preuzeto i prema naslovu knjige o p. Anti Gabriću, p. Luke Rađe (FTI, Zg 1993)

Jer:

"Oni koji se sjećaju o. Gabrića, vjerojatno pamte i njegove riječi, njegov poziv na nesebičnost: "Dajmo Isusu koliko god možemo, i - malo više nego možemo!

...

Tražimo li "tajnu" privlačnosti i svetosti života Ante Gabrića, naći ćemo je bez sumnje u davanju, i to upravo u davanju onog malo više nego možemo."


A te riječi osim duhovnog poticaja, mogu biti i čisto športski, fizički podstrek - savladati prepreke i stići na - cilj!

Pisma podrške

Pismo podrške kardinala Puljića:

NADBISKUP VRHBOSANSKI

Sarajevo, 3. listopada 2014.

"Kristov Stol" -Misijska Europska Inicijativa

"Poštovani biciklisti!

Primio sam jutros Vaš detaljno razrađeni plan biciklističkog putovanja "Ono malo više" od Travnika do Klobuka i Metkovića u kojemu želite ostvariti Duhovno pustolovnu poveznicu p. Ante Gabrića i Petra Barbarića od 16. do 19. listopada o. g.

Vaša inicijativa me ugodno iznenadila i od srca čestitam organizatorima. Riječi dobroga p. Gabrića koje ste uzeli za moto svojeg duhovno pustolovnog putovanja su motivirajuće. "Dajmo Isusu koliko god možemo, i - malo više nego možemo." Podržavam Vas i hrabrim u Vašemu plemenitome nastojanju povezivanja mjesta rođenja, te školovanja i odgoja ovih dvojice uzornih vjernika i velikana Crkveu Hrvata. Vaše biciklističko putovanje ponovno će ljude potaknuti da prouče životopise ovih slugu Božjih koji su bili, jesu i uvijek će biti inspiracija mnogim ljudima u koračanju prema Nebu. Sluga Božji Petar Barbarić napisao je: "Najbrži put u Nebo je vršenje svojih svakodnevnih dužnosti", a dužnost svakoga od nas je da "Dajemo Isusu koliko god možemo, i - malo više nego možemo."

Sretan put. Neka Vas prati Božji blagoslov.


                                                                                       Vinko kardinal Puljić

                                                                                nadbiskup i metropolit vrhbosanski

                                                                                      (vlastoručni potpis)