2. "Ono malo više" 2015. i nastavak proslave 100. godišnjice Gabrićeva rođenja

Nakon veličanstvene biciklijade "Ono malo više" - Travnik-Šiljevišta-Metković u listopadu 2014, u organizaciji Kristova Stola i novoosnovanog  BK Metković, kojom je započeto obilježavanje 100.godišnjice rođenja, uoči samog njegova rođendana 28. veljače, nastavljaju se brojne aktivnosti u istom duhu, a vjerujemo i da je i naša biciklijada duhovno pripomogla i službenom početku procesa beatifikacije! Bogu hvala! Oče Ante Gabriću, i dalje nas prati i nadahnjuj!

Na poticaj gđe Vugdelija iz Metkovića, nadamo se i ponovnom oživljavanju molitvene inicijative - "Suradnici Majke Terezije i o. Ante Gabrića"

Službeni početak procesa beatifikacije i proslava u Zagrebu - 28.2.2015.

Na 100. rođendan p. Ante Gabrića, SJ, 28. veljače 2015. godine, na Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu, u 11 sati, bit će javno proglašeno započinjanje procesa za njegovo proglašenje blaženim. Istoga dana u 19 sati u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, uzoriti kardinal Josip Bozanić, predvodit će svečanu svetu misu. Poslije mise u dvorišnoj dvorani bit će prikazan dokumentarni film o budućem sluzi Božjem „Tamo gdje palme cvatu“, urednice gđe. Bunjevac-Filipović.

Plakat o proslavi možete pogledati ovdje

Nastavak događanja u Metkoviću: