Kratko izvješće za medije - Održana 4. Obiteljska biciklijada sv. Ivana Pavla II

U subotu, 8. svibnja 2021, uz Stepinčev rođendan, u organizaciji Udruge Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa, uz podršku Grada Zagreba, i medijskim pokroviteljstvom Hrvatske katoličke mreže, održana je 4. Obiteljska biciklijada sv Ivana Pavla II, pod geslom: "Zemljo Hrvatska, Bog te blagoslovio! Uvijek ćeš imati povlašteno mjesto u mojoj ljubavi i mojoj molitvi" - kao sjećanje na poruke sv. Ivana Pavla II, prilikom njegovih 5 pastoralnih pohoda Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnjom biciklijadom obilježena je 100. obljetnica Papina rođenja,  te zahvalnost Bogu za beatifikaciju kard. Stepinca, posebno obilježivši njegov 123. rođendan, i moleći za njegovu što skoriju kanonizaciju, i izgradnju nove crkve u njegovoj župi na Trnjanskoj Savici.
Biciklijada je posebno najavljena i svečanim projekcijama na Zagrebačkim fontanama projiciranjem likova bl. Stepinca, sv. Ivana Pavla II, i karte Hrvatske sa svim mjestima koja je pohodio,

Po predivnom sunčanom vremenu, čudesno lijepom, nakon cjelodnevne kiše prije toga, biciklijadi se odazvalo 30-ak sudionika - najviše djece u pratnji svojih roditelja, iz obiteljske zajednice župe bl. Stepinca s Trnjanske Savice, te župe Rođenja Isusova na Kajzerici i drugih zagrebačkih župa, a sve u pratnji policije, i vrijednih redara s portala biciklijade.com 

Predsjednica Kristova Stola Drina Ćavar pozdravila je okupljene sudionike, podsjetila na duhovno značenje događanja, i posjete i poruke sv. Ivana Pavla II. Hrvatima, nakon čega je župnik župe Rođenja Isusova s Kajzerice, vlč. Željko Nestić, blagoslovio sve sudionike, predmolio uvodne molitve i zajedno sa sudionicima krenuo u ovu lijepu duhovnu biciklističku avanturu. 


Biciklisti su posjetili spomen križ na Savskom nasipu, drvenu kapelu na Bundeku, kod Stepinčeva spomenika na Utrinama ostavili vijenac za Stepinčev 123. rođendan, posjetili župu sv. Luke u Travnome, s još jednim Stepinčevim spomenikom, okrijepili se i predahnuli kod drvene kapele sv. Marka u Jakuševcu, te lijepu vožnju i druženje završili u župi sv. Mateja na Dugavama, pomolivši se pred novim kipom Marije - Majke Milosrđa.