4. Noć otvorenih crkvi 2013 - uključivanje Frame Bosne Srebrene

Predivne vijesti za ovu godinu stižu nam iz Bosne Srebrene!!! ; ))))

4. Noć otvorenih crkvi 2013 - uključimo naše župe i molitvene zajednice!

"Prošle godine 2012. je po prvi put Noć otvorenih crkvi uspješno organizirana i u našoj provinciji, u župama Sivša i Podmilačje. Bdijenje su u obe župe animirali framaši. Ovaj projekt je prezentiran i na susretu duhovnih asistenata Frame i OFS-a održanog u 16.10.2013. u Kreševu.

Osmislimo program za svoju župu, otvorimo crkve za molitvu i klanjanje, vratimo puninu kršćanskog smisla noći uoči Svih Svetih!"

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani,

želimo vas informirati da su se Frame Bosne Srebrene uključile u ovaj predivan projekt već prošle godine. Na susretu duhovnih asistenata koji se održao u Kreševu 16.10.2013. pokušali smo uključiti što veći broj župa za ovu godinu i svima je prezentiran ovaj projekt.

Bilo je prisutno 26 franjevaca, duhovnih asistenata Frame koji su podržali ovu ideju ...

Informaciju o tome možete dobiti i na našem službenom portalu:

Frama BiH - Noć otvorenih crkvi


MIR I DOBRO!

Meštar postulanata,
Područni duhovni asistent Frame i OFS-a
Nacionalni asistent Frame BiH
Ul. Bosne Srebrene 4
BiH - Visoko 71300

www.frama-ofs.com

Uz našu malu ispravku, odnosno objašnjenje s kojim često dođe do zabune, a koje smo već objavili i na našim stranicama:

"Još samo mala napomena, vezano uz projekt "Holy win", Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, budući se ta dva projekta u nekim krugovima znaju pomiješati - jer su sličnog duha, ali projekt mladih Zagrebačke nadbiskupije: "Holy win!", koji ima i nešto dulju tradiciju - svake se godine održava uvijek u Zagrebu, u nekom javnom prostoru, uz organizirani dolazak mladih zagrebačkih župa i prodaju ulaznica isključivo za igrokaz o životima svetaca u izvedbi organizatora, i također je hvale vrijedan sa sličnom idejom, ali vjerujemo da projekt Kristova Stola - "Noć otvorenih crkvi" ideji kvalitetnog i kulturnog obilježavanja blagdana Svih Svetih u duhu hrvatske i europske tradicije, s hrvatskim nazivom i lokalnom podrškom, diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, po uzoru na austrijsku "LangeNachtDeKirchen" daje puno širu dimenziju i otvara nebrojene mogućnosti domaće i međunarodne ssuradnje, i duhovno-kulturne nadgradnje, ne samo mladima, već i čitavim obiteljima svih generacija!

Ove godine - uključite se i Vi s Vašom župom i molitvenom zajednicom u lijepu inicijativu "Noći otvorenih crkvi"! Svaka crkva je posvećena barem jednom svecu, uključimo ih što više, kako bi uoči blagdana Svih Svetih i sve njihove crkve otvorile svoja vrata, a svi mi svoja srca!"