Merčeva Krunica i Obiteljska biciklijada bl. Ivana Pavla II - obavijest za medije

Kristov Stol - Misijska Europska inicijativa, povodom beatifikacije Pape Ivana Pavla II, i u sklopu priprema za 1. pohod Pape Benedikta XVI Hrvatskoj, i Nacionalni obiteljski dan, organizira - Obiteljsku biciklijadu bl. Ivana Pavla II. u subotu, 7. svibnja 2011. u sklopu svibanjske manifestacije Merčeva Krunica.


Ideja je povezati hipodrom, gdje je održan 1. susret Pape Ivana Pavla II. s Hrvatima 1994. godine, s aerodromom Pleso, putem obišavši 4 drvene kapele, i pristjetivši se svih 5 velikih Papinih susreta s Hrvatima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u obiteljskom zajedništvu, povezanosti s Papom i Kristovu duhu.

Geslo Merčeve krunice je: S Merčevom Krunicom - U susret Papi, odnosno za samu biciklijadu: Obitelj na biciklu - Zajedno s Papom, Zajedno u Kristu!Polazak je u 9h, sa zapadnog parkirališta zagrebačkog hipodroma, nakon zajedničke molitve za obitelji i blagoslova biciklista, kreće se prema Bundeku, i dalje preko novozagrebačkih crkvi, posvećenih Evanđelistima - sv. Ivan-Utrine, sv. Luka-Travno, sv. Matej - Dugave, prema drvenoj crkvi sv. Marka u Jakuševcu. Nastavak prema crvki sv. Benedikta, Mičevec, a cilj je drvena crkvica sv. Barbare u Velikoj Mlaki, gdje će točno u podne, biti održana sv. misa, koju će voditi p. Božidar Nagy i fra Darko Tepert. Nakon sv. mise slijedi glazbeni i zabavni program, uz nastup duhovnog sastava Tobija i druga iznenađenja.

Drugi smjer kreće iz Velike Gorice, od drvene kapele Ranjenog Isusa, u 11.30h, prema Velikoj Mlaki i sv. Barbari.

Medijski pokrovitelji su Postulatura bl. Ivana MerzaGlas Koncila i Mali koncil.


Sve obavijesti mogu se dobiti na web stranicama udruge Kristov Stol: www.kristov-stol.hr ili na mail: kristov.stol@gmail.com