Molitveni hod - Zdenac života, nedjeljom u 20h - Pripremimo srca i trgove za Papin dolazak

Medijska izvješća:

3. Danas, uto, 31.5 u 16.30h - izvješće u info programu Radio Marije - poslušajte!

2. Portal Hrsvijet

1. IKA

 

 

alt

alt

Fotogalerija 29.5

Tjedan dana uoči Papina dolaska, u nedjelju, 29.5 održana je zadnja 4. svibanjska nedjeljna molitva Svete krunice, navečer kod Zdenca života, u 20h, u sklopu projekta Pripremimo srca i trgove za Papin dolazak. Inicijativi Kristova Stola i Drine Ćavar, odazvala se i Udruga Marijina Dječica iz Sv. Klare, koji su na Kazališni Trg stigli u narodnim nošnjama, Kulturno-umjetničkog društva "Izidor",

alt

i s velikom 50- metarskom izvornom hrvatskom etno-krunicom, ručnim radom, koju su nedavno predstavili i blagoslovili u Rimu, prigodom Papine beatifikacije, a koja je nastala prema nadahnuću i zamisli njihove predsjednice Dijane Bauman, u sklopu njihova projekta "Krunicom po svijetu".

alt

 

Krunica se sastoji od velikih platnenih vezenih crvenih, bijelih i plavih srca, međusobno povezanih trobojnicom, u središtu je veliko srce s hrvatskim državnim grbom,

alt

 

a križ na čelu krunice sadrži simboliku kaleža Krvi Kristove iz nacionalnog ludbreškog svetišta.

alt

Na početku molitvene svečanosti, hrvatska krunica je postavljena oko Zdenca života, s križem i prvim srcima krunice, usmjerenim prema zgradi Hrvatskog narodnog kazališta, gdje će se iduće subote Sveti Otac susresti "s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike, diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica." Članovi obiju udruga - Kristov Stol i Marijina dječica, s drugim sudionicima i moliteljima u hrvatskim narodnim nošnjama i civilu, unutar prostora oko Zdenca života, i velike krunice postavljene preko okruglog zidića, s hrvatskom zastavom i upaljenim svijećama u rukama,

alt

 

zapjevali su svibanjske marijanske pjesme, i izmolili pripravnu molitvu za obitelj i pohod Pape Benedikta, slavno otajstvo svete krunice, litanije Majke Božje, službenu molitvu za kanonizaciju bl. kardinala Stepinca, koji je osuđen i mučen za vrijeme Titova komunističkog diktatorskog režima, a na čijem grobu će se  Papa pomoliti tijekom svoga posjeta zagrebačkoj katedrali.

alt

 

Na poticaj članova Hrvatskog pokreta za život i obitelj, posebno se molilo i za Domovinu, i naše nepravedno osuđene generale, a susret je završio pjesmama Zdravo Djevo, Kraljice Hrvata i Bože čuvaj Hrvatsku, pri čemu im se priključio i dio brojne publike po izlasku s upravo završene predstave u HNK, a sve je i medijski i fotografski popraćeno.

alt

 
Svi okupljeni pozvani su da se, na poticaj naših biskupa, ovaj tjedan priključe molitvi devetnice Svetoj obitelji, za hrvatske obitelji i narod, te svetim misama  pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata u Zagrebačkoj katedrali, svakoga dana u 19h, kao i da svečano i dostojanstveno s molitvom i klicanjem dočekaju Svetog Oca na ulicama i trgovima našega grada, uz poseban poziv na velebnu nedjeljnu Svetu misu sa Svetim Ocem na hipodromu i Nacionalni obiteljski susret s hrvatskim katoličkim obiteljima iz čitave Domovine i dijaspore!

alt


Drina Ćavar

Vratimo se našim Korijenima!

Prisjetimo se zajedno i Ispovijesti vjere Hrvata katolika

"Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa Krista i vjernosti Katoličkoj Crkvi. Svoju odluku polažem u Bezgrešno Srce Presvete Bogorodice Marije. Najvjernija odvjetnice na braniku stoj čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom. Amen."

Svake nedjelje u svibnju - molitva sv. krunice u 20h, na Zdencu života, ispred zgrade HNK, kamo će doći sv. Otac, i procesija sa svijećama oko kazališta! Dođite, pomolimo se zajedno, pripravimo srca i Trgove za Papin dolazak!

Najave:

1. www.papa.hr

4. Nakon jučerašnjeg završetka Merčeve Krunice i Zagrebačkog puta svetosti, kada smo točno tjedan uoči Papina dolaska, pohodili grobove svih zagrebačkih blaženika i slugu Božjih, na Mirogoju i našim crkvama, uz svečanu sv. misu u 12h u Bazilici Srca Isusova, večeras na posebno svečani način završavamo i svibanjsku nedjeljnu molitvenu akciju: "Pripremimo srca i trgove za Papin dolazak!" Večeras će nam se kao posebno iznenađenje priključiti i članovi Udruge "Marijina Dječica" u narodnim nošnjama, i s velikom 50-metarskom izvornom hrvatskom etno-krunicom, koju su nosili i blagoslovili i na Papinoj beatifikaciji u Rimu!

Dođite večeras i/ili molite s nama u 20h, kod Zdenca života! "Kristov Stol" i "Marijina Dječica"

3. Molilo se zajedno kod Zdenca života i u nedjelju 22. svibnja, s posebnom nakanom za blagoslov domovine, čitavoga grada, a posebno svih gradskih Trgova, kojima će Papa svojim dolaskom uliti novi duh i optimizam pogleda u Budućnost!

2. molitveno okupljanje, u nedjelju, 15. svibnja, bilo je nekako posebno snažno i upečatljivo. Bilo nas je točno sedam, kiša je tiho rominjala, Gospin kip je unio neki posebni blagoslov, i dodatni sklad u lijepi ambijent oko Zdenca života, baš kao i upaljene svijeće u našim rukama, a naše Zdravomarije su se nizale zajedno sa sitnim kapima kiše, uz marijanske pjesme između desetaka krunice...

1. molitveno okupljanje kod Zdenca života, bilo je u nedjelju, 8. svibnja...Bilo je skromno i jednostavno, ali nekako posebno snažno i dojmljivo. Uz potrebne policijske dozvole koje smo ishodili, za ovo javno molitveno okupljanje svake nedjelje u svibnju u 20h, za početak okupilo nas se točno 5, od čega 2 časne sestre! Baš za 5 desetaka svete krunice, koja smo pobožno s upljenim svijećama u ruci izmolili, a između svakog desetka časne sestre su povele i krasnu pjesmu, a čitav susret smo zaokružili zapjevavši - Bože, čuvaj Hrvatsku!

Očekujemo vas u još većem broju iduće nedjelje - u 20h, kod Zdenca života, ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, koju će za manje od mjesec dana posjetiti i sam Sveti Otac Benedikt XVI!