Završila 2. Stepinčeva Krunica

Posljednja 4. etapa Stepinčeve žive krunice oko Zagreba - izvještaj remetskih karemlićana

Uz 2. Noć otvorenih crkvi 2011:

1. Zagrebačka katedrala

2. Osijek - župa sv. Ćirila i Metoda

Osijek - najava

3. Isusovački novaci u Splitu

4. Corpus Domini i Devetnica bl. Ivana Pavla II i Svih Svetih

"DEVETNICA BOŽANSKOM MILOSRĐU u susret svetkovini SVH SVETIH
U susret svetkovine Svih sveti i u pripremi za „Noć otvorenih crkvi“ 31. listopada održava se devetnica Božanskom milosrđu u crkvi Cropus Domini. Devetnica započinje na dan prvog spomena blaženog pape Ivana Pavla II, u subotu 22. listopada i traje do nedjelje 30. listopada. Svaki dan predvodi devetnicu u 15 sati  „Zajednica molitelja i štovatelja Božanskog milosrđa“ iz župe sv. Josipa. U dnevnom programu molitve  pred svetkovinu Svih svetih ističe se svaki dan ime jednog našeg blaženika i moli se za njegovo skoro proglašenje svetim. Devetnica se održava u sastavu „Stepinčeve krunice kroz Zagreb“ a završiti će klanjanjem pred Presvetim 31. listopada u „Noći otvorenih crkvi“ koje će trajati do 22 sata.  "

Druge najave

Izvještaj iz župe Gračani:

„Noć otvorenih crkava“ je molitvena noć koja je nastala inicijativom mladih vjernika kako bi se dodatno naglasila važnost blagdana Svih Svetih. Ovo je drugi put da crkve diljem Hrvatske 31. listopada imaju molitvenu noć pa se toj inicijativi ponovno pridružila i naša Župa. Ideja ovog okupljanja predstavlja želju Crkve da se molitvom slavi naše drage pokojnike i dostojno se pripremi za obilježavanje blagdana Svih Svetih.Na ovaj datum tj. 31. listopada već godinama se organiziraju „Halloween“ proslave koje su nažalost dobro prihvaćene i u Hrvatskoj. ... Nevjerojatno kako olako prihvaćamo strane običaje, a zanemarujemo svoje ili ih uopće ni ne želimo upoznati.

Drago mi je da je naša Župa ubrojena među one crkve koje su zadnji dan mjeseca listopada posvetile svecima i za tu prigodu upriličila prigodan program. Bilo je to lijepo i ugodno druženje svih generacija. Nije bilo izdubljenih buča, maski i kostima ali je bilo pjesme, crtića, igrokaza, meditacije... Za svakog ponešto. Djeca su rado sudjelovala u ovom događanju i kroz svoj nastup nas podsjetila na anđele čuvare koji su svuda oko nas i koji nam u svemu pomažu. Dobro je posvijestiti si njihovu prisutnost kao i moć njihove zaštite koja nam je ponuđena. Mladi su također bili uz nas, oni su nas upoznali sa životima naših svetaca i blaženika: bl. Marija Petković, bl. Alojzije Stepinac, sv. Nikola Tavelić, sv. Marko Križevčanin, sv. Franjo Asiški, sv. Antun Padovanski, sv. Anđela Merici. Sv. Leopold Bogdan Mandić i bl. Ivan Merz. Zanimljivo je bilo čuti crtice iz njihova života. Pa i oni su bili obični ljudi kao i mi. Naravno, bili su od Boga pozvani za veliko poslanje ali i mi smo od Boga pozvani, koje je naše poslanje?

Krunicom Božanskog Milosrđa i klanjanjem našem Gospodinu uz molitve zahvale i prošnje zajednički smo obilježili kraj listopada, mjeseca krunice i dolično se pripremili za blagdan Svih Svetih."


Još o Devetnici bl. Ivana Pavla II i Svih Svetih - u Corpus DominiŽupe sv. Josipa  u suradnji s Misijskom Europskom inicijativom „Kristov stol” predvodi VELIKU DEVETNICU

u  kapeli CORPUS DOMINI


ZAZIVAJMO BOŽJE MILOSRĐE NA SVE NAS, NA NAŠE OBITELJI, NA NAŠE MLADE, NAŠU DJECU, NA SVE BOLESNE I NEMOĆNE, POSEBNO NA NAŠE SVEĆENIKE, REDOVNIKE-CE, NA CIJELI NAŠ NAROD I NA CIJELI SVIJET!


PRIKLJUČITE SE

SVI STE POZVANI!!!


DEVETNICU MOLIMO U ZAJEDNIŠTU S BL. IVANOM PAVLOM II

(jer je započeta na prvi spomendan bl.Ivana Pavla)

I SVIM SVETIMA UOČI SVETKOVINE SVIH SVETIH

22. 10. – 30.10.

SVAKI DAN OD

15:00 – 16:00 sati


Molitva zadovoljštine Presvetom Trojstvu,

u Klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom

molimo KRUNICU BOŽANSKOM MILOSRĐU

SVAKI DAN MOLIMO ZA BEATIFIKACIJU JEDNOG SLUGE ILI SLUŽBENICE BOŽJE NAŠEG NARODA


Blaženog Alojzija Stepinca, sl. Božje Maricu Stanković, sl. Božjeg Petra Barbarića, sestru milosrdnicu Žarku Julijanu Ivasić, sl. Božji Bonifacije Pavletić, iz Kongregacije sinova Bezgrešnog začeća, župnika na glasu svetosti, dr. Stjepana Kranjčića, za sl. Božjeg Antu Antića, za biskupa Josipa Langa, za biskupa Josipa Stadlera.