3. Stepinčeva Krunica 2012 - "S Krunicom kroz Godinu vjere!" 2012

Dragi prijatelji i suradnici! 

Vrijeme brzo leti, i već je stigao novi listopad - Gospin mjesec i Stepinčev mjesec - mjesec Krunice, mjesec - Stepinčeve Krunice! I to u - Godini vjere! 

Mnogi nas, potaknuti predivnom atmosferom i poticajnim sjećanjima od prošlih godina, pitaju da li ćemo i ove godine organizirati hodočašće zagrebačkim župama...Na žalost, iz tehničkih razloga to ove godine neće biti moguće, na isti način kao prošlih godina, no duhovna i molitvena povezanost, u molitvi listopadske krunice, za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca i za naše misionare diljem svijeta, svakako ostaje...Naši dosadašnji suradnici iz HPD "Stanko Kempny" marljivo su radili čitave godine na trasiranju i obilježavanju svih etapa "Stepinčevog puta"; što su detaljno opisali i na svojim stranicama: etape spremne za Stepinčeva hodočašća i molitvu sv. krunice!


Za našu Udrugu, i projekt Stepinčeve Krunice, posebno su zanimljive 5, 6 i 7. etapa, što ćemo tijekom sljedeće godine svakako pokušati ponovo organizirati, a za sada prepuštamo pojedincima i grupicama, da se samostalno upute lijepo obilježenim putem, krenuvši već iz samog centra grada - od zagrebačke katedrale, prema Remetama, ili kroz Dežmanov prolaz - dalje obnovljenim Dubravkinim putem, meditirajući otajstva sv. krunice u predivnoj prirodi i miru zagrebačkih šetnica, zahvaljujući Bogu za našeg blaženika, i ako Bog da, njegovu što skoriju kanonizaciju, i moleći na nakane naših misionara...

Molitveno se pripremajući i za misijsku nedjelju, očekujemo i javljanje s. Lenke iz Ekvadora, koja redovito zahvalno prima Vaše priloge, mjesečno se prikupi i do 3000 kn, što im je posebice značilo sada na početku školske godine, koja je počela isto kada i naša. Njihov školski centar je i dalje svake godine sve veći i veći, rastući zajedno sa svojim malim polaznicima, sada već i do 6. osnovne, uz trajno pomlađivanje najmanjim bebicama za jaslice, vrtić, predškolski uzrast i dr. Ove godine ih je već preko 300. A i djevojaka iz Amazonije koje žive i školuju se u internatu s. Lenke, s imenom bl. Alojzija Stepinca, je svake godine sve više, tako da ih je sada već 30-ak. Sve detalje ćemo čuti i pročitati u rado očekivanom dopisu s. Lenke, koja je posebice zahvalna Vlatki za njen boravak i doprinos njihovoj misiji, zaželivši joj sretan povratak doma i nastavak dobrih djela u Domovini.

Na samom kraju listopada, u noći uoči Svih Svetih, moguće je u svakoj zainteresiranoj župi organizirati duhovni i kulturni program, podržavši inicijativu Noći otvorenih crkvi, koja je već postala tradicionalna u nekoliko zagrebačkih, osječkih i splitskih župa...Uz malo dobre volje, sve je moguće! Jer "kad se male ruke slože, sve se može, Sve se Može!" Što bi bilo posebice važno, sada - u Godini vjere, kako bi se i ona u toj doista posebnoj Noći dostojno obilježila!

A našu Udrugu i sve njene članove, vodstvo i dobročinitelje, sve naše obitelji, postojeće i one nove, mlade, posebice preporučamo u Vaše molitve ove - prve subote u mjesecu! Druge subote, posebno ćemo moliti za našu Domovinu, i čitavu Europu. Treće subote, uoči misijske nedjelje, za djelovanje s. Lenke i svih naših misionara, redovnika i volontera laika, a posebice za našu siromašnu indijansku braću i sestre, i sve ljude u potrebama za koje se brinu naši misionari diljem svijeta, i zadnje listopadske subote, za naše obitelji i naše mlade, kako bi nadolazeći Svi Sveti udahnuli prave poticaje i milosti u njihova srca, i kako bi ojačalo zajedništvo i povezanost u samim obiteljima, i čitavom društvu, u zajedničkoj molitvi zemaljske i nebeske Crkve, i "općinstvu svetih"!  U Godini vjere! "S Krunicom kroz Godinu Vjere"!

Na naš e-mail: kristov.stol@gmail.com, šaljite nam Vaše dojmove o Godini vjere, načinu kako ćete je obilježiti u Vašim župama, da li ćete se priključiti Noći otvorenih crkvi, uoči Svih Svetih, jednostavnom organizacijom poticajnog duhovnog programa, koncerata, filmskih projekcija, igrokaza, molitvenih susreta i dr. u Vašoj župi?! Javite se, a najzanimljivije prijedloge, ćemo objaviti na našim stranicama! Jesmo li Vjernici ili nismo?! Ako jesmo - ovo je Naša Godina! Obilježimo je kako dolikuje! Vjerujmo!